Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Menemen Plastik İhtisas OSB teknoloji yatırımı başlattı

MPİOSB elektrik, su ve

MPİOSB elektrik, su ve doğalgaz şebekelerini de son teknoloji sistemler ile donatıyor.

2020 yılı başı itibariyle altyapı yatırımlarını Atıksu Arıtma Tesisi de dahil olmak üzere son teknolojileri kullanarak tamamlayan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB), yeni bir teknolojik yatırım ile katılımcılarına destek olmaya devam ediyor.

Sektörün öncü firmalarının yer aldığı MPİOSB, hazırladığı proje ile İzmir Kalkınma Ajansının dijital dönüşüm desteğini alarak, katılımcılarına yük olmadan tüm altyapısına modern otomasyon sistemi kuruyor. 

3 etaptan oluşan projenin, altyapı malzemeleri tedariki ve montajı ile ilgili olan 2 etabının ihale süreçleri hızla tamamlandı. İki ay içerisinde de tamamlanması planlanan altyapı ve bağlantı işleri sonrasında, 3. etap olan enerji yönetim yazılımı (SCADA) ihalesine çıkılacak.

Dijital çağın gereklerini benimsediklerini belirten EBSO Meclis Başkanı ve MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı, OSBÜK Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Yönetim Kurulu Üyesi Salih Esen konu ile ilgili olarak “Kurulacak sistem ile tüketim verileri anlık olarak görülecektir. Böylelikle katılımcılarımız daha doğru planlama yaparak sektörde rakiplerinin bir adım önünde olacaktır. Bölge olarak elektrik, su ve doğalgaz şebekelerini 7 gün 24 saat izleyerek, enerji kalitesini artırmayı ve kesintisiz olarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bu çalışmalar kapsamında Endüstri 4.0 doğrultusunda yatırımlara devam ederek, katılımcıların her türlü işinin dijital hale dönüşeceğini sözlerine ekleyen Salih Esen, “Bölge de Pandemi sürecine rağmen yatırımlar hızla devam ediyor. Toplamda 41 parselden oluşan Bölgemizde 20 parselde fabrikalarımız üretimde. 18 parselde inşaat çalışmaları sürüyor. Hali hazırda tahsis edilmemiş 3 adet parsele de talepler arttı. Çok kısa süre içerisinde bu parsellerin de tahsisi gerçekleşecek” şeklinde konuştu.