Merkezefendi Belediyesi’nden Dosyalar Taşınıyor İddiası Hakkında Açıklama

Merkezefendi Beleyesi’nden geçtiğimiz günlerde evrak taşındığına dair iddialar gelmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker konuyla ilgili açıklama yaptı.

Merkezefendi Belediyesi’nden Dosyalar Taşınıyor İddiası Hakkında Açıklama
Yayınlama: 03.04.2019
A+
A-

Açıklamasını Merkezefendi Belediyesi’nin önünde yapan ilçe örgütü konunun takipçisi olacaklarının teminatını verdi. Yeni Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın mazbatasını almasına engel olmak için eski belediye başkanının seçim sonuçlarına itiraz ettiğini aktardı.

Varlıker, 3 gündür güvenlik kamerlarının kapatıldığını, evrakların taşındığı, hard disk kayıtlarının silindiği, belediye bilgisayarlarına format atıldığı, seçim gecesi Mertaş2ın belediye binasına girerek bilgisayar temizleyip evrak götürdüğü gibi can sıkıcı duyumlar aldıklarını belirterek yaşananların takipçisi olduklarının ve bundan sonra da olacaklarını belirtti.

”TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”

Açıklamasının devamında Varlıker, “Kamuoyu şunu net bir şekilde bilmelidir ki kazanılan zaman içinde her ne yapılırsa yapılsın biz burada dönen ve dönecek olan her türlü hukuksuz işlemi tespit edeceğiz ve Merkezefendi’de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi çalışanlarına da seslenen Varlıker, çalışanları uyararak hiçbir kanunsuz emri yerine yetirmemelerini istedi. Kanunsuz emirlerin yerine getirilmesinin Merkezefendili insanların haklarının gaspı olduğunu, bu şuça ortak olmamaları gerektiğini vurguladı.

Bundan sonraki süreçte mazbatayı alır almaz Sayıştay denetçileri, bağımsız denetim kurumları, bilgi işlem uzmanları, hesap uzmanları ve gerekli tüm teknik-teknolojik yetkinliğe sahip ekiplerle binaya gireceklerini söyledi.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.