Merkezefendi’de Billboard Savaşları!

31 Mart Yerel Seçimlerine geri sayım sürerken, seçime kısa bir süre kalması ile birlikte kentim her bir yeri seçim bilboard ve afişleri ile kaplanmaya devam ediyor.

Merkezefendi’de Billboard Savaşları!

Merkezefendi ilçesinde yapılan afişleme faaliyetleri ise tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Daha önce ilçe seçim kurulundan alınan Merkezefendi ilçesinde yerel seçim çalışmaları boyunca herhangi bir billboard reklamı asılmaması kararı alınmıştı. Bu kararın ardından kısa bir süre ilçenin önemli yerlerinde AK Parti Merkezefendi Belediye Başkanı ve aynı zamanda mevcut adayı Muhammet Subaşıoğlu’nun afişleri asılmaya başlandı. CHPMerkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, bu afiş ve billboardların asılmasının alınan ilçe seçim kurulu kararlarına aykırı olduğu gerekçesi ile itiraz dilekçesinde bulundu. Verdiği dilekçelerin haklı bulunması sonrası ilçedeki bir çok afiş indirildi.

MANGAL YAKARAK PROTESTO ETTİLER

Geçtiğimiz haftasonu Aquamall’da bulunan Köfteci Yusuf adlı mekanın dev totem tabelasını AK Parti’ye kiraya vermesinin ardından tartışmalar daha da artmıştı. Dün CHP Gençlik kolları, ilçe seçim kurulu kararına rağmen Köfteci Yusuf’a ait dev totem tabelasında siyasi içerikli reklam kullanılmasını mangal yakarak protesto etti. Gençlerin protestosuna CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba da destek verdi.

‘EN ÇOK İTİRAZ DİLEKÇESİ VEREN İLÇE BAŞKANI’

Bu gelişmelerin üzerine CHP Merkezefendi ilçe başkanı Tolga Varlıker, Köfteci Yusuf’un tabelası başta olmak üzere ilçede ilçe seçim kurulu kararına göre usulsüz olan bütün billboard, afiş ve reklamların kaldırılması için mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Mahkeme tarafından değerlendirilen itirazlar sonrası, mahkeme kararı ile ilçede bulunan bir çok afiş dün gece saatlerinde indirildi. Konu ile ilgili Denizli Deda Haber’e değerlendirmelerde bulunan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Mahkemeye itiraz dilekçesi verirken hakimin kendisine ‘Türkiye’de en çok itiraz dilekçesi veren ilçe başkanı olabileceğini’ söylediğini vurgulayarak, ‘Dün gece şikayetlerimiz sonrasında ilçede bulunan bir çok afiş, bilboard ve reklamlar indirildi. Ancak usulsüz belge düzenleyerek bu sabah tekrar asmışlar. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adalet yok, tamam ama mücadeleyi bırakmazsan elbet gelecektir adalet” ifadelerini kullandı.

Varlıker’in suç duyurusunda bulunmasının ardından dün gece AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer’in sahip olduğu binada yer alan billbaoardlar da indirildi.

Yayınlama: 11.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.