Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP’den Ebru Leman Kalkan İçin Flaş Karar!

Habertürk’te yer alan habere

Habertürk’te yer alan habere göre; Daha önce açıklanan 100 aday arasından Denizli ve Erzurum çıkarıldı. O isimler Denizli’de adaylığı ilan edilen Ebru Leman Kalkan ve Erzurum’da adaylığı ilan edilen Serdar Sevimli’ydi. Şimdilik açıklanan 100 isimden 98’i listede kaldı.

DENİZLİ’DE İTTİFAK BAŞLADI

AK Parti ile MHP arasında yapılan ortak çalışma çerçevesinde, listeler resmen kesinleşene kadar değişiklik olabileceği de kulislerde konuşulanlar arasında. MHP Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye ve Isparta’da adaylarını ilan etmişti. Yerelde ittifak çerçevesinde AK Parti’nin bu illerde MHP’ye jest yapması ve MHP adaylarını desteklemesi bekleniyor.

Ebru Leman Kalkan Kimdir?

30 Haziran 1974 doğumlu ve Denizli Çallı memur bir ailenin iki kızından biridir. İlk ve Orta öğrenimini İzmir’de, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamlamıştır.

İş Hayatı

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Eczacıbaşı bünyesinde Mimar olarak çalışmaya başladı. Uzun yıllar çeşitli inşaat firmalarında şantiye ağırlıklı proje müdürlüğü, şantiye şefliği ve üst düzey yönetici olarak çalıştı. Halen Denizli ve çevre illerde proje ve inşaat yapım faaliyeti gösteren firmasını 2009 yılında kurdu. Firma bünyesinde ağırlıklı olarak okul ve konut projeleri üretmekte, bir çok firmaya danışmanlık hizmetleri vermektedir. ISO 9000 Kalite Sistem Dökümantasyonu eğitimi ile denetçi belgesi almıştır.

Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Aralık 2010 tarihinde yapılan atama ile Kadın Kolları Başkanı seçilen Leman Kalkan İl ve İlçe Teşkilatları ile birlikte Kadın Kolları yapılandırmasını tamamlamıştır. Otizmli bireyler için yazdığı ‘Engelsiz Engelliye Bir Adım- isimli proje ile kent ölçeğinde teşkilat, kamu kurumları ve ilgili STK’lar ile çalışmalar yapmıştır.

Mayıs 2013’te Ülkü-Tek Denizli’de kurucu yönetim kurulu üyesim olarak bulunmuştur.

Mayıs 2012 tarihinde yapılan il kongresi ile İl Başkan Yardımcılığı görevie seçilmiş, bu görevini Şubat 2014 tarihine kadar sürdürmüştür. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahallli İdareler Genel Seçimleri’nde Denizli Merkezefendi ilçesi Belediye Meclis Üyesi seçilmiştir. Bir yıl Grup Başkan Vekilliği yaptığı bu görevde halen imar komisyonu üyesidir. Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde kurulan Çevre Komisyonu’nda Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsilen bulunmaktadır.

Sivil Toplum Örgütleri

2014 Nisan ayında faaliyetine başlayan Denizli Otizm Derneği’nin kurucuları arasında yer almıştır. 2017 Mayıs ayında yapılan Olağanüstü Kongre ile Kadın Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. BengüTürk TV’de yayınlanan Bizden Bakış programında moderatör ve katılımcı olmuştur.

2018 Nisan ayından itibaren Denizli Ticaret Odası Meclisine 29. Komite üyesi olarak seçilmiştir. Siyasi iradenin sektörel ve bölgesel teşvik politikalarına katkı sağlaması ile ilgili çalışmalara destek vermektedir.

Denizli Mimarlar Odası Danışma Kurulu’ndadır.

İyi derecede İngilizce bilen Leman Kalkan evli ve bir çocuk annesidir.

Kadının toplumda ve siyasette yerinin farklılaştırılması, global ekonominin kadın üstündeki etkisi, kayıt dışı istihdamın giderilmesi konulu bir çok panel ve seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Kadın ve engellilerle ilgili il ölçeğinde çalışmalar yürütmektedir.