MHP’den Kani Beko’nun Sözlerine Cevap

MHP’den Kani Beko’nun Sözlerine Cevap
Yayınlama: 29.06.2018
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Cumhur Bulut CHP Milletvekili ve DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko’ya yanıt geldi; “Mahalleden 45 yıllık hemşehrim olan Kani Beko’nun açıklamasını okuyunca dehşete kapıldım. Kani Bey şaibe arıyorsa Atatürk’ün Partisinin HDP’yi TBMM’ye nasıl taşıdığına baksın. Sadece Doğu Güneydoğu’da değil Makedonya ve Kırcaali’de de en yüksek oy bizde dedi.” Dedi.

 

Gerçekleşen 24 Haziran Seçimlerinde güneydoğuda ve doğuda artan MHP oyları tartışmasına İzmir’de katıldı. CHP’nin İzmir Milletvekili ve DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko’nun “Doğu Bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. Oranın yapısını iyi bilenlerden biriyim. MHP’ye 2.5 Milyona yakın oy çıkması bana göre imkansız” sözleriyle başlayan açıklamasına, MHP İzmir’in eski il Başkan yardımcısı ve Milletvekili adayı Cumhur Bulut’tan yanıt geldi. Bulut, “Siz yıllarca etnik ayrımcılık yaparak gittiniz, biz bütünlemek için hep oradaydık. Siz acı sonuçlar çıkardınız, biz gelecek için umut ve dua olduk. Bunda şaşacak ne var?” diyerek cevap verdi.

“Mahallemden 45yıllık hemşehrim, CHP İzmir Milletvekili ve çok önemli bir sendikanın da genel başkanı olan birinin, Türk Milletinin ne olduğunu ve ne istediğini anlayamaması gerçekten çok üzücü!” sözlerine başlayan Cumhur Bulut açıklamasını şöyle sürdürdü; “MHP’nin Doğu ve Güneydoğu illerinde aldığı oylara şaibe gözüyle bakan bu zihniyet, aslında devletimize ve milletimize bölünmüş gözüyle bakan hastalıklı bir gözdür!… Kani Bey, bölgeyi çok iyi tanıdığını söylüyor. Hayır, tanımıyorlar, tanımadılar ve o insanları hiç anlamadılar! Onlar TBMM’ye taşıdıkları “siyasi kâr-ortakları” HDP ile birlikte bölgeye yılladır bölünmüşlük ve acı dayattılar. Fakat artık durum değişti.”

MHP O Bölgede Hep Vardı?

MHP’nin kurulduğu günden buyana bölgeden büyük destek gördüğünü de sözlerine ekleyen Cumhur Bulut, “geçmişte güneydoğudan ve doğudan milletvekilleri ve belediye başkanlıkları kazanmış bir MHP’ye bu gözle bakmak patolojik bir sorundur. Sayın Beko’nun siyasi tarihimizi de yeniden gözden geçirmesi lazım. Partimiz o bölgeden hiç çıkmadı ki? Siz ancak gittiniz geldiniz, ayrımcılık tohumu ektiniz, ama biz hiç ayrılmadan hep vardık ve birlik ve beraberlik ruhu verdik. Bunu gören bölge halkının doğru karar vermesi de çok normal. Kani Bey bu gerçeği görmelidir”

Makedonya’da Birinci Partiyiz

MHP’nin Balkanlardan japon denizine kadar uzanan bir coğrafyada en güçlü fikrin temsilcisi olduğunu da sözlerine ekleyen Bulut, “Türkiye’nin kurucu iradesini yansıtan ve Atatürk yolunun nöbetini tutan MHP, sadece Doğu ve Güneydoğuda değil, Makedonya’da Selanik’ de, Deliorman’ da ve Kırcaali’de de birinci partidir. Kani Bey inanmıyorsa saysın” diyerek sözlerine son verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.