Milas İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor

Milas İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor

Milas  ,tarihi,doğası ve sahip olduğu kültürel mirası ile ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar turistlerin,araştırmacıların,akademisyenlerin ve arkeologların ilgi odağı olan Milas ilçe genelinde 27 ören yeri ile büyük bir potansiyele sahip.

Milas şimdi de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi bölümü öğrencilerinin ilgi odağı oldu. Öğretim Görevlisi Vırgınıa Couch ve 15 Mimarlık Fakültesi öğrencisi Milas’a gelerek Ören yerlerini ve mahalleleri ziyaret ederek ilçe geneli hakkında araştırma yaptılar.

Düzenledikleri gezi programının ardından Milas Belediyesine de gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık bölümü öğrencileri  Milas Belediye Başkan Vekili Faik Karagöz ve Başkan Yardımcısı Zeynep Mat’ı ziyaret ederek Milas hakkında bilgi aldılar.

Başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyarette Başkan Vekili Karagöz ve Başkan yardımcısı Mat Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Milas’ın sahip olduğu kültür varlıklara sahip çıkma ve korunması adına Milas Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Milas hak ettiği yere gelecek

 

Milas Belediyesi olarak Kültür varlıklarının korunması adına hazırlanan projeler ile Tarihi Kentler Birliği ve  ÇEKÜL Vakfı tarafından çeşitli ödüle layık görüldüklerini aktaran Başkan Vekili Faik Karagöz ; “Hayata geçirdiğimiz projeler haricinde yeni projeler için çalışmalarımız devam ediyor. Milas Turizmine son derece katkı sağlayacak  Baltalı Kapıdan başlayıp Macar evlerinde son bulacak Kültür Rotası Projemiz Valilik onayında bekliyor. Gümüşkesen Anıt Mezarının yanında bulunan Belediyemize ait arsamızı meclis kararı ile Müze Müdürlüğümüze devrettik.O alanda inşaat devam ediyor. Bir yıl içerisinde Milas çok kapsamlı ve modern bir müzeye kavuşacak.Yine yüz yılın buluşu olarak nitelendirilen Hekatomnos arkeo park alanı da yakında ziyarete açılacak.Milas çok yakında turizm potansiyeli anlamında hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Öğretim görevlisi Vırgınıa Couch aktarılan bilgiler için Başkan Vekili Faik Karagöz ve Başkan yardımcısı Zeynep Mat’a teşekkür ederek ; Milas görülmeye değer ender yerlerden biri.Osmanlıdan Bizans’a Menteşe Beyliğinden Karya ya kadar kadar bir çok medeniyetine barındırıyor. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ederim. Milas ve mahallelerinde yaptığımız gezi ve araştırmalar Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizi ileri hayatlarında kendilerine ışık tutacaktır          dedi.

Yayınlama: 06.03.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.