Milletvekili Çelebi Bakan Özer ve Bakan Kurum’a soru önergesi verdi!

Memleket Partisi İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, Enes Kaya’nın intihar etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a TBMM’de soru önergesi verdi.

Milletvekili Çelebi Bakan Özer ve Bakan Kurum’a soru önergesi verdi!
Yayınlama: 12.01.2022
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Enes Kaya’nın cemaat yurdunda intihar etmesini meclis gündemine taşıdı. Cemaat yurdunda kalan ve yaşadığı baskılar nedeniyle şikayetlerini sıralayıp intihar eden Enes Kaya’nın Türkiye gündemine oturmasının ardından Milletvekili Çelebi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a TBMM’de soru önergesi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesinde ‘Gençlerimizin tarikat/cemaatlere ve farklı gruplara mahkum edilmesini önlemek için devlet yurtlarının ivedi bitirilmesi gereklidir. Bunun için TOKİ projelerinde yurt yapılmasına öncelik verecek misiniz?’ ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e verdiği iki soru önergesinin ilkinde ‘Öğrencilerin tarikat/cemaatlerde ilişkili yurtlarda dersleri haricinde ayrı bir müfredata zorlanmalarına yönelik bilgi sahibi misiniz? Bu paralel eğitim konusunda denetim yapmakta mısınız?’ sorusunu yöneltirken, ikinci olarak ‘Öğrencilerin devlet yurtlarının yetersiz olduğu yerlerde gerekirse kira/geçinme yardımı yapılarak kendi evlerine çıkmaları için veya hiçbir cemaat/tarikat veya grupla bağlantısı olmayan devletin güvenilir gördüğü özel yurtlara yerleştirilmeleri için harekete geçecek misiniz?’ sorusunu yöneltti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.