Milletvekili Sancar, Başkan Zolan’a sahip çıktı!

İstanbul Eğitim Üniversitesi Öğretim üyesi Dr.Ramazan Kurtoğlu, hem kitabında hem Youtube kanalında Laodikya’da yapılan kazı çalışmalara verdiği destek üzerinden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı Evanjelist olmakla suçlamıştı. Egeyön Haber, Dr. Kurtoğlu’nun Zolan’a yönelik bu çıkışını Denizli Milletvekili Teoman Sancar’a sorduk. Egeyön Haber’e özel röportaj veren Sancar, ‘değerli belediye başkanımız Sayın Zolan’ı belediye ile ilgili, belediye hizmetleri ile ilgili aksaklıklarda en fazla eleştirenlerden birisi ben olmuşumdur. Ama bu konuda ben Sayın Zolan’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.’ diyerek Başkan Zolan’a destek verdi.

Milletvekili Sancar, Başkan Zolan’a sahip çıktı!
Yayınlama: 03.06.2022
A+
A-

İstanbul Eğitim Üniversitesi Öğretim üyesi Dr.Ramazan Kurtoğlu, Youtube kanalında yayınladığı ‘Denizli Büyükşehir Belediyesi Evanjelizmin hizmetinde mi? adı videosunda ve yine Kurtoğlu’nun kaleme aldığı Evanjelizm/Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak’ adlı kitabın 101. sayfasında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Laodikya’nın yeniden ayağa kaldırılması için verdiği destek üzerinden ‘Evanjelist’ olmakla suçladı. Kurtoğlu’nun bu çıkışı Denizli’de kısa sürede gündeme oturdu. Egeyön Haber konu ile ilgili Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın görüşlerini aldı.

SANCAR: ZOLAN’A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yönelik ‘Evanjelist’ ifadelerini değerlendirdi. Sancar, “Bir Ülkenin ekonomik değerleri ve ekonomik kalkınma modelleri arasında birincisi üretim, ikincisi ihracat, üçüncüsü de turizm gelirleridir. Bu ülke, bu üç ana kalemde başarılıysa o ülkede gerek gayrisafi milli değerler gerekse kalkınma çok güçlü olur. Şimdi Türkiye’de biz bunları baz aldığımızda turizm değerlerini, turizm önemini ve kültür turizmini değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Ramazan Kurtoğlu’nun açıklamasını ben de izledim. Aslında bir muhalefet milletvekili gibi değil, değerli belediye başkanımız Sayın Zolan’ı belediye ile ilgili, belediye hizmetleri ile ilgili aksaklıklarda en fazla eleştirenlerden birisi ben olmuşumdur. Ama bu konuda ben Sayın Zolan’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı kendi görevleri dahilinde destek vermek zorundadır.’ diye konuştu.

‘EVANJELİZME HİZMETLE SUÇLAMAK BENİ RAHATSIZ EDER’

Laodikya’nın keşfinin sadece Türkiye’de değil, dünyada çok büyük yankı uyandırdığı ifade eden Sancar, ‘Bunları buraya Sayın Osman Zolan 2200 yıl önce getirip koymadığına göre, bu bir değerdir, tarihi bir değerdir, kültür değeridir. Bu değerin de dünyaya tanıtılması önemlidir. Hem bir kültür tanıtımı, ülkemizin keşfedilmesi ve tanıtılması açısından, hem de ekonomik değerdir. Bu alandaki keşifler Sayın Zolan’la beraber başlamamıştır. Pamukkale Üniversitesi’nin de bu alanda çok katkıları olmuştur. Gerek yerli gerek yabancı bir çok turistin gelip ziyaret ettiği önemli bir antik kenttir Laodikya. Tabi içinde inanç turizmi de vardır. Yahudilerde ve Hıristiyanlarda Evanjelizm dediğimiz, 40 milyona yakın inancın ortağı olan ve bunu destekleyen insanların olduğu bir inanış şekli var. Fakat bunu direkt bir kültür keşfini, bir tarihi keşfi Evanjelizme hizmetle suçlamak beni rahatsız eder. Sayın Osman Zolan’ın öyle bir konuyla ilgisinin olmayacağına zaten yürekten inanıyorum. Sayın Kurtoğlu’nun bu konuda endişeleri olabilir. O endişeleri bundan 50-100-200 yıl sonra sanki bir Filistin gibi bir anlayışta olabilir ama bu keşif böyle bir yola akıntı vermez. Biz de dünya ülkelerini gezmeye gittiğimizde oranın değerlerine gidiyoruz. Değil mi?

Ülkemiz toprakları içinde yer alan bu medeniyetlerin keşfedilmesi tanıtılması önemlidir. 2 bin yıl önce yaşanmışlıkları Laodikya’da bizim gözümüzün önüne serdiklerinde o yaşanmışlık canlanıyor.’ diyerek suçlamalar karşısında Zolan’a desteğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.