Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Sancar harcırahlara dikkat çekti! “Verilen harcırah bırakın şehir dışını, şehir içi nakliyeyi bile karşılamıyor”

Denizli Milletvekili Teoman Sancar yapılan askeri atamalarda, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti. Atandığı bölgeye taşınan askerlerin nakliye için binlerce lira harcadığının altını çizen Sancar “Verilen harcırah bırakın şehir dışını, şehir içi nakliyeyi bile karşılamıyor” dedi.

Denizli Milletvekili Teoman Sancar

2022 yılı genel atamaları kapsamında, 1’inci, 2’inci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci hizmet bölgelerinde görevli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan hizmet süresini tamamlayan ve sıralı hizmet bölgelerine atama tebligatı alan personelin yeni görev yerleri belirlendi.

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle nakliye fiyatları geçen yıla oranla üç kat arttığını belirten Denizli Milletvekili Teoman Sancar “Yine mağduriyetler ortaya çıktı” dedi.

“HARCIRAH MİKTARLARI YETERSİZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Vatanı için gerektiğinde gözünü dahi kırpmadan can veren askeri personelimize reva görülen harcırah miktarı büyük mağduriyetlere yol açtı.” dedi.

Uzman erbaş, astsubay ve subaylar için 2022 yılında verilen harcırah tablosunu paylaşan Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evli bir subay kardeşimizin Denizli’den Kars’a tayini çıkmış. Kendisi evini taşımak için birkaç nakliye firmasıyla görüşmüş, verilen fiyat 40 bin TL. Kendisine verilen harcırah miktarı ise 7700 TL. Bu kardeşimiz aradaki 33 bin TL’lik farkı nasıl karşılayacak? Akaryakıt fiyatlarına yüzde 400’e varan miktarda zam geldi, verilen harcırah bırakın şehir dışını, şehir içi nakliyeyi bile karşılamıyor. Şu an için 28 bin kişi aileleriyle birlikte büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bu sorunun çözümü için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. Kısa süre içerisinde tayin mesafesine göre, gerçek piyasa koşullarına göre düzenleme yapılmalıdır. Sayın Bakan’dan bu konuda çözüme yönelik bir adım bekliyoruz.”