Milletvekili Sancar’dan İktidara Sert Eleştiriler

Milletvekili Sancar’dan İktidara Sert Eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar, 2019 yılı Türkiye Millet Meclisi Genel Kurulu’nde 2019 yılı Savunma Sanayi Başkanlığı bütçesi hakkında konuştu.

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Savunma, her ülkenin en önemli değerlerinden birisi. Çıkarılan bütçe TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamak için çok önemli” dedi.

“TERSİNE BEYİN GÖÇÜ YARATMADAN SAVUNMA SANAYİ GELİŞMEZ”

Savunma Sanayi bütçe görüşmeler ile ilgili olarak ASELSAN’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve aydınlatılamayan olaylara da değinen Sancar, “ASELSAN, TAİ, ROKETSAN, HAVELSAN gibi yerli savunma sanayi firmalarına baktığımızda, maalesef buralarda çok ciddi anlamda kadroların taraflı ve yanlı yapıldığını ve bir beyin göçünün oluştuğunu görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde de basına yansımış olup, mühendislerimizin birer birer buralardan Hollanda’ya, Avrupa’ya, Almanya’ya gittiğini okumakta ve duymaktayız. Bu sebeple liyakatı kendimize bir kıstas olarak almak zorundayız. Maalesef AKP’nin tüm kurumlarda yaratmış olduğu bu kadrolaşma ülkemizin gözbebeği kurumlarına da sirayet etmiştir. Tersine bir beyin göçü yaratmadığımız sürece savunma sanayisinde yenileşme ve teknolojiyi umut etmemiz mümkün değildir. Siyasiler bu kurumlara müdahale etmek yerine, buralarda akademik kariyer aramalıdır. ASELSAN’da hala 2006 ve 2013 yıllarında gerçekleşen faili meçhul cinayetlerin neden olduğu, nasıl olduğu aydınlığa çıkmış değildir.’ dedi.

“ORDUNUN SİYASETE, ALET EDİLMESİNİN BAŞIMIZA NE TEHLİKELER AÇACAĞINI GÖRDÜK”

Ordudadevam eden FETÖ Operasyonlarına değinen Sancar, ‘Malesef, Denizli’mizde 11. Piyade Tugay’ında modern silahları, yerli silahları, milli silahları teslim edeceğimiz komutanlar; başta Tugay komutanı olmak üzere, 64 tane subay ve astsubay, FETÖ Terör Örgütü üyesi olmaktan tutuklanmıştır. Yani Genel başkanımızında ısrarla ve devamlı dediği gibi “Ordunun siyasete, tarikat ve cemaatlere alet edilmesinin ülkenin başına neler açtığını, başımıza neler getirebileceğini, hangi hayati tehlikeler açacağını maalesef 15 Temmuz’da hep birlikte gördük. Tıpkı 15 Temmuz alçak darbesi gibi bugün baktığımızda subaylarımızı, astsubaylarımızı siyasete alet etmezseniz o güçlü silahları teslim edebileceğiniz vatansever, milliyetçi, Cumhuriyetçi, Atatürkçü subaylar eskisi gibi görevlerine devam edecek ve ülkemizin bekasını sağlayacaktır.’ ifadelerini kullandı.

‘FETÖ İLE GÖZE BATAN BİR MÜCADELENİZ YOK’

İktidarın FETÖ ile mücadele politikasına da değinen Sancar, ‘FETÖ ile göze batan bir mücadeleniz yoktur. Üzülerek söylüyorum ki; Zaman Gazetesi’nin yönetim kurulu üyeleri ve patronları beraat edip, burada bakanlıklar alırken, gariban uzman çavuşlarımız 3 yıldan bu yana haklarında hiçbir iddianame, hiçbir soruşturma olmamasına rağmen cezaevindeler. Çocukları açtır, perişandır ve bu kaosun vebali de siz AK Partililerin boynundadır” diyerek iktidara yüklendi.



Yayınlama: 12.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.