Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili sayıları güncellendi

Yüksek Seçim Kurulu, son nüfus sayımına göre her seçim çevresinin çıkaracağı yeni milletvekili sayılarını ilan etti.

Yüksek Seçim Kurulu, son

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı ilan edildi.2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’na göre, seçim çevreleri ve çıkaracağı milletvekili sayısı YSK tarafından, genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde ilan edilmesi gerekiyor. TÜİK 8 Şubat‘ta Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden 31.12.2020 tarihi itibariyle Türkiye’nin nüfusunu açıklamıştı. Nüfus bilgilerinin bildirilmesinden hemen sonra YSK, 18 Şubat tarihli kararla komisyon oluşturdu ve yeni listeler 17 Mart‘ta onaylandı.
YSK kararına göre; geçen yıla göre nüfusu 56 bin 725 kişi azalan İstanbul’un milletvekili sayısı 98’den 97’ye düşürüldü. Milletvekili sayısı azalan diğer bir il ise Bayburt oldu. Bayburt’un milletvekili sayısı da 2’den 1’e düştü. Mersin’in milletvekili sayısı 12’den 13’e, Tunceli’nin milletvekili sayısı ise 1’den 2’ye yükseldi.


EGE’DE DEĞİŞİM OLMADI


Geçtiğimiz yıl Mart ayında milletvekili sayısı 8’den 7’ye düşen Denizli’nin vekil sayısı aynı kaldı. İzmir 28, Aydın 8, Manisa 10, Muğla 7, Kütahya 5, Afyonkarahisar 6, Uşak 3

İŞTE İLLERİN VEKİL SAYILARI