Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Piyango resmen satıldı!

Milli piyango resmen satıldı. Milli Piyango’nun yeni sahibi açıklandı..

Milli piyango resmen satıldı.

Türkiye Varlık Fonu, Milli Piyango için işletme ihalesinde en iyi teklifi veren İtalyan Sisal-Şans (Demirören) ortak girişim grubuyla sözleşme imzalandığını duyurdu.

Varlık Fonu açıklamasında taahhüt edilen 10 yıllık hasılattan kamuya kalacak olan net tutarın bugünkü değerinin en az 28,1 milyar TL olduğu belirtildi.

Sisal-Şans ortak girişim grubunda Demirören Grubu’nun yüzde 51, İtalyan Sisal’ın ise yüzde 49 ortaklığı bulunuyor.

Demirören Grubu daha önce de ABD’li Scientific Games ile ortaklaşa İddaa ihalesini kazanmıştı.

MİLLİ PİYANGI İDARESİ NE ZAMAN KURULDU?

Türk Hava Kurumu Piyango Genel Direktörlüğü’ nün kaldırılarak yerine MP Müdürlüğü’nün kurulmasındaki amaç, her iki düzenekte de net karı Milli Savunma Bakanlığı Hava bütçesine aktarılan piyangoyu daha az masrafla yaparak ve karşılıklarını daha güvenli bir biçimde toplamak üzere daha çok bilet satarak geliri arttırmaktadır.

İstanbul’ da çalışan Piyango Genel Direktörlüğü personelinin ortalama aylık ücretler toplamı 7.700 lira idi ve biletlerin dörtte üçünün aracılıklarıyla – iki ay vadeli olarak – pazarlandığı baş bayilere aylık çekilişlerde yüzde 12, Yılbaşı piyangosunda yüzde 8 komisyon ödenmekteydi. (Diğer yollardan yapılan satışlarda, bu oran bir-iki puan daha az oluyordu.) En önemlisi, Tayyare Piyangosunun satıcılarından birikmiş yarım milyon TL kadar (yıllık karın üçte birine yakın) birikmiş alacağı tahsil edilememişti .

Merkezini İstanbul’ dan Ankara ‘ya taşıyan (ama İstanbul ve İzmir’de de şubeler açan) MPİ, veresiye satış yapılan baş bayilik sistemini kaldırmış; peşin para veya banka teminat mektubu ile doğrudan doğruya bayilere ve Ziraat Bankası örgütü ile PTT Memurları Yardımlaşma Sandığı şubelerine bilet vermeye başlamış; personel aylıkları toplamı ortalamasını 5.200 TL dolayına indirmiş; sınıf tertiplerini 6 yerine 3 aylık çekilişler olarak yeniden düzenlenmiş; elle yapılan çekilişler yerine otomatik makineler kullanmaya başlanmıştır. Bütün bu yenilikler sonucunda, umulan gelir artışı sağlanmıştır.

KYK Yurt Sonuçları Açıklandı!

YUKATEL Denizlispor stoper transferini bitirdi