Mine Kavaklı:”Bana İnandıkları ve Güvendikleri için Oy Verdiler”

Mine Kavaklı:”Bana İnandıkları ve Güvendikleri için Oy Verdiler”
Yayınlama: 11.10.2018
A+
A-

Mahallem ve Muhtarım programı İzmir’in köklü ve modern cazibe merkezlerinden biri olan Karşıyaka İlçesi Atakent Mahallesi Muhtarı Mine Kavaklı Hanım’a konuk oldu. Aday olmaya nasıl karar verdiğini, mahallesini ve yaptıklarını Egeyön Haber’e anlattı.

 

 

– MUHTARLKTA İLK DÖNEMİM…

2014 yılında yapılan seçimlerde ilk kez aday olduğunu, muhtarlıkta ilk dönemini geride bırakmakta olduğu Mahallesi’nin diğer mahallere göre daha küçük olduğu anlatan Atakent Mahallesi Muhtarı Mine Kavaklı, : “Nüfusumuz 8760 kişi, 5785 seçmenimiz var. Halk tarafından şikayetlerimiz daha çok temizlik ve çevrenin daha temiz olması konusunda gelir. Onun dışında isteği bir şey varsa, parke taş , yol yapımı , bozuk elektrik lambaları gibi sorunları bildiriyor. Yağmurlar daha başlamadan muhtarlar masası ile temasa geçip mazgalları temizletiyoruz. Onlardan elinden geleni yapıyorlar. Tabii Karşıyaka’da bir çok mahalle var. Bununda düşünmek lazım. Birimlerden şikayetim yok.” ifadelerini kullandı.

– GÜLER YÜZÜM VE SEVGİMLE BAŞARDIĞIMA İNANIYORUM…

Bir dostu sayesinde muhtarlığı düşünmeye başladığını anlatan Muhtar Mine Kavaklı adaylığa nasıl karar verdiğini ve seçim sürecini şu sözlerle anlattı :” Yirmi beş yıllık muhtarımız Halil Karapınar ben artık yoruldum, yapamayacağım, artık yeter deyince bende adaylığımı koydum. Başka adaylar yoktu. Bir nevi biz devir teslim almış olduk. Ama burada güzel olan şu, mahallemin bana inanarak da güvenerek hiçbir aday olmamasına rağmen bana güvendikleri için sevdikleri için bana oy attılar.  Bu da benim çok hoşuma gitti. Önce aileme, arkadaşlarıma,  çevreme,  mahalle sakinlerine böyle bir destekte bulundukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. En önemli şey sevgidir güler yüzlü olmak da insanlara dışarıya adım attınız zaman sizi tanısın tanımasın merhaba diyorsanız, bu çok güzel. Beni bir sosyal aktiviteden tanıdıkları için muhtar oldum diyemem. Kendi güler yüzüm ve sevgimle başardığıma inanıyorum. Hep bayan muhtar istiyoruz dediler. Çünkü bayan bayana daha yakın olduğu için sıkıntısı daha rahat anlatabilirler. Güler yüzlü muhtar istiyoruz dediler. Bana verilen yetkiler içerisinde mahallem için elimden geldiğince yardımcı olmaya , sizlerin isteklerini yerine getirmeye çalışacağımı kapı kapı gezip söyledim.”

– MUHTARLIK ÜRETİM, SABIR VE CESARET İSTİYOR…

“Allah iyilik sağlık verirse önümüzdeki dönemde aday olacağım.” diyen Mine Kavaklı ; “Muhtarlık son zamanlarda verilen haklar nedeniyle cazip görünüyor. Gerçekten  davulun sesi uzaktan hoş gelir derler.  Muhtarlık da insanlara hoş geliyor. Muhatarlık üretim isteyen,  sabır isteyen, cesaret isteyen , emek isteyen bir şey. Durmadan,  yorulmadan yapılması gereken bir şey. Bilgisayar başında oturarak yapılacak bir iş değil. Bu saydıklarım sizde varsa bu işi yapabilirsiniz. Çok sabırlı biriyim. Eğer seçilemezem kendimi sorgularım. O zaman ben faydalı olamamışımki, beni seçmediler diye düşünürüm. Niye olamadım diye tepki vermem.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.