Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MNY Emlak sahibi Musa Yiğit: ‘Fiyat artışının sebebi emlakçı değil, mülk sahipleri’

MNY emlak’ın sahibi Musa Yiğit, İzmir’deki emlak piyasasını ile bilgi verdi, İzmir’de deprem sonrası emlak piyasasını değerlendirdi. Kentte yaşanan fiyat artışları hakkında da konuşan Yiğit, Fiyat artışının sebebinin Emlakçılar değil, mülk sahiplerinin olduğunu söyledi.

MNY emlak'ın sahibi Musa

Egeyön Tv, İzmir’in Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren MNY Emlak’a konuk oldu. 2002 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyen MNY Emlak sahibi Musa Yiğit, 2007’de sektöre girdiğini ve o yıldan bu yana da aynı bölgede faaliyet gösterdiğini ifade etti.

MNY Emlak sahibi Musa Yiğit, 30 Ekim 2020’de İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9’luk depremin ardından İzmir’de yaşanan yıkımlar sonrası, İzmir’deki emlak piyasasını Egeyön Haber Koordinatörü Gazeteci Ahmet Deda’ya değerlendirdi. Yıkımın yaşandığı Bayraklı’da bulunan bina stoğu hakkında bilgi veren Yiğit, son dönemde artan emlak fırsatçılığı hakkında da açıklamalarda bulundu.

DEPREME 11 KATLI BİNADA YAKALANDIK

İzmir’de yaşanan depremi anlatarak sözlerine başlayan Yiğit, ‘Öncelikle depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin. Dolu dolu yaşadık durumu meslek icabı. Biz 11 katlı bir binada yer göstermesi yaparken yakalandık. Eşim evde yakalanmış. Emrah Apartmanı’nın yıkıldığına şahit olmuş. Bombardıman gibi bir deprem yaşadık. Deprem sonrası dükkana girdiğimde binanın çatladığını gördük. Bir daha da giremedik zaten oraya. Şimdi yeni yerimize geçtik’ dedi.

‘MÜŞTERİ DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUNLUĞU SORUYOR’

Yiğit, İzmir’de vatandaşların ev satın alırken, deprem konusuna hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Satış öncesi, binanın sağlamlığını ve deprem yönetmenliğine uygunluğunun müşteri tarafından sorulduğu dile getiren Yiğit, ‘Biz bir gayrimenkulü portföyümüze aldığımızda yapı kullanım izin belgesini, tapusunu, metrekare bilgilerini, binanın doğru yapılıp yapılmadığını ve binanın yaşını öğreniriz. Bilgileri de bu şekilde müşteriye aktarırız. Binanın karnesi yapı-kullanım izin belgesidir. Bu belgede bina ile ilgili her şey yazar. Bizim için önemli olan budur. İşin esasıdır.’ dedi.

EV KİRALARKEN KİRACILAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

Ev kiralamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken detayları anlatan Yiğit, ‘Benim önerim, kesinlikle kiracılar, deprem risk analiz raporunu kesinlikle görmeliler. İzmir’de depremden sonra bu rapor alınmış mı onu incelemeliler ki emin olabilsinler. Aynı şekilde bazı binalarda zemin etüdü de gerekebilir. Binanın temelinde sıvılaşma var mı? Bunu da öğrenmeliler emin olmalılar. Bu bölgede kiralamaların zor olacağı kaanatindeyim. Zira insanlar bu bölgeyi olabildiğince boşalttılar.’ dedi.

İZMİR’DE DEPREM SONRASI FİYATLAR NEDEN ARTTI?

İzmir Emlakçılar Odası olarak depremzedelere verilecek hizmetlerden hizmet bedeli almama kararı aldıklarını anlatan MNY Emlak sahibi Yiğit, ‘Deprem sonrası süreçte depremzede vatandaşlara verdiğimiz hizmetlerden bedel almadık. Tabi burada bulunan kiracılar yeni binalara yöneldiler. Bu bölgeden yani Bayraklı’dan ayrılıp çevre bölgelere gidince tabi ’emlakçılar fiyatları yükseltti, fırsatçılık yapıyorlar’ gibi haberler çıkmaya başladı. Öncelikle biz mülk sahibi değiliz. Biz mülk sahibi ne istiyorsa onu yaparız. Son kararı veren mülk sahipleri. Burada mal sahiplerini sorgulamak gerekiyor. Satılık mülklerde bir gerileme var. Kiralamalar şu an yok satıyor diyebiliriz ve haliyle fiyatlar da arttı. Bu biraz fırsatçılık ve bunu mülk sahiplerine sormak lazım.’ dedi.

Röportajın tamamını Youtube kanalımızdan QR kodu ile izleyebilirsiniz.