Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muammer Enginsu

Muammer Enginsu Yazdı: Atakan Sendromu

Yine alan dışına çıkmak zorunda kaldığım için affedin. Ancak bu tür olaylara kayıtsız kalmak sanatsız kalmak kadar kötü.

  Malum olay ülkeyi sarmış durumda. Bir tez konusu olabilecek olan bu sosyolojik ve psikolojik travmaya başlıktaki ismi vermeyi uygun buldum. Bazen acaba biz toplum olarak çok kötü bir şey yaptık da lanetlendik mi diye düşünmeden edemiyorum.

******

  Millet on yaşındaki bir çocuk yüzünden ikiye, üçe, beşe, ona bölünmüş durumda. Heyhat! Herkesin dilinde. Atakan aşağı, Atakan yukarı. Neler var neler. İnanılmaz bir şekilde insanlar içini Atakan üzerinden kusuyor. Bütün cerahat, pislik, bayağılık, çirkef ve cehalet ortaya saçılıyor.

******

  Neler yazılmıyor ki hakkında. Onun bir dahi olduğunu söyleyenler, şişeden cin çıkmış gibi davrananlar, sanki bir hazine bulmuş gibi seğirtenler, bakışlarından korktuğunu söyleyenler, onun bir psikopat olduğunu ima edenler, ahlak ve terbiye sorunu olduğunu anlatanlar, dünyayı onun kurtaracağına inanlardan tutunda deccal olduğunu ifade edenlere kadar çeşit çeşit saldırganlıkla dolu internet. Hatta ismini ikiye bölüp ATA-KAN vurgusu yaparak paranormal ve mistik birtakım gizemli düşüncelere dalmamızı arzu edenlere bile rastladım. Burada da durmadılar, küçücük çocuğa tehdit etmeye kadar vardırdılar işi.Ne büyük zavallılık.

******

 Onlarca sitede videoları yayınlanıyor. Youtuberlar onun eski videolarını bulup dalga geçerek, aşağılayarak ve saldırarak üzerinden prim yapma peşinde. Çünkü biliyorlar ki sokaktaki kavgayı herkes merak eder. Saldıranların bir bölümü bilinçli ve kasıtlı. Bir bölümü ise hiçbir zekâ parıltısı taşımayacak kadar düşüncesizce.

******

 TV kanalları onunla röportaj yapabilmek için sırada. Niye olmasın? Medya sömürüp posasını çıkarabileceği yeni bir oyuncak buldu. Kanal kanal gezdiriyorlar çocuğu. Filozoflara sorulacak, belirli bir birikimdeki bilim ve bilgi düzeyi ile tartışılacak konuları çocuğa sorarak bakalım şimdi ne diyecek ve şapkadan tavşan çıkarabilecek mi diye seğirtiyor medya. Pek severler böyle şeyleri. Ne de olsa aslolan reyting onlar için.

*******

 Baktılar ki reklam için zemin var popstarlar bile onunla fotoğraf çektirmek ve tanışmak istedi. Ne güzel değil mi? Medya mutlu, siyaset mutlu, ailesi mutlu, insanlar içini boşaltıyor demek ki onlar da mutlu.  Gündem değişti kendiliğinden. Suriye’de şehit düşen, Almanya’da ırkçı saldırılarda ölen onlarca insanımız ve kötü ekonomik gidişat unutuluverdi. Oh ne iyi oldu. Basit ve değersiz hayatlarımıza renk geldi. Yeni bir milenyuma girmiş kadar olduk.

******

  Elinizin altındaki telefonlar ile sosyal medya sayfalarınızda ya onu göklere çıkararak beklentisi yüksek cümleler kurdunuz ya da onu yerin dibine sokan, acımasızlıkta sınır tanımayan lakırdılar ettiniz. Bizim coğrafyamızda her şey ya siyah ya beyaz zaten. Tüm algı bu kadar. Hiç bir işimizin ortası yok. Eş dost, akraba, meslektaşlar arasında ilk konuşulan gündem maddesi haline geldi. Demek ki suçlu olan sadece medya da değil. Ortalama bir hafta içinde unutacağınız veya konu ezilmeye devam ederse yeter be diyeceğiniz bir mevzuda herkes seferberlik ilan edilmiş gibi davranıyor.

******

Peki ya Atakan? O ne durumda? Düşünen var mı?

 Hiç düşündünüz mü yazdıklarınızın nereye varacağını? Kendinizi bir an onun yerine koyun bakalım. Daha on yaşında bir çocuksunuz ve bu kadar saldırıya maruz kalıyorsunuz. Hatırlayın haydi on yaşınıza gidin. Neler yapıyordunuz? Nelerle uğraşıyordunuz? Annenize, babanıza neler çektiriyordunuz o yaşta? Peki, ne isteniyor bu küçücük çocuktan? Neden bu kadar saldırgansınız ona karşı?

******

  Siz on yaşında dünyanın ahlak abidesi miydiniz ki ondan kusursuz olmasını beklemeye hakkınız olsun? Siz on yaşında kaç kitap okumuştunuz da konuştuğu konularda ahkâm kesme hakkınız doğdu? Ne zaman bu kadar vicdansız, merhametsiz ve kalpsiz oluverdik biz böyle? Yaptığınız paylaşımlardan utanmıyor musunuz? O sizin çocuğunuz olsaydı böylemi davranacaktınız?

******

 Neden onun videolarını çekip düşüncesizce sosyal medyada paylaşarak çocuğu yamyamlar ordusunun önüne atan insanlara kızmıyorsunuz? Neden ona fikren yetemeyen ve çocuğu o yaşta medya ve toplum saldırısından koruyamayan üstelik bir marifetmiş gibi  ordan oraya TV kanallarında dolaştıran bilinçsiz ailesine kızmıyorsunuz? Neden RTÜK denen kurumun bu tür yayınlara zamanında dur dememesini eleştirmediniz? Bu yaptığınız normal mi sanıyorsunuz?

“Atakan’ı nasıl koruruz bütün bunlardan, nasıl yardım ederiz bu ve bunun gibi çocuklara?” demek yerine neden ondan kendinizin bile başaramayacağı mükemmelliği talep ediyorsunuz?

******

 Ben de neler bekliyorum böyle fazladan. Bu toplum tecavüze uğrayan çocuklarını koruyamadı ki Atakan’ı korusun. Bu toplum tecavüze uğrayıp öldürülen kadınları koruyamadı ki Atakan’ı korusun. Bu toplum sudaki balığa, uçan kuşa, masum hayvanlara acımadı ki Atakan’a acısın. Nasıl bir cinnet halidir bu? Yetişkin oldunuz da ne oldu? Kusursuz topluluk mu oluverdiniz?

******

Atakan gelecekte nasıl biri olur bilemem ama bugün topluma bir turnusol kâğıdı olduğu kesin. Herkes mayasını, kişiliğini, kimliğini ve benliğini pek güzel ortaya koydu. Zihinlerdeki tüm pislik, kalplerdeki tüm kötülük ve irin ortaya saçıldı. Bütün bu kokuşmuşluğun ve linç girişiminin içinde geleceği değiştirmekten bahseden  umutlu ve masum bir çocuk var.  Ne büyük bir duruş.

******

Çekin çocukların üzerinden iğrenç düşüncelerinizi ve kirli ellerinizi. Ondan kusursuzluk bekleyen hasta ruhlarınızı alın ve yok olun. Yok olun ki temiz bir gelecek kurulsun.Ve çocuklar, o güzelim çocuklar sizin gibilerin elinden kurtulsun…

Sosyal Medya Ve İletişim Bilgileri:

Youtube Kanalı:          Muammer Enginsu TV

İnstagram,Facebook,Twitter: Muammer Enginsu

Editör:Mustafa Özmen

Karikatür: Sadık Poyraz

İstek ve önerililerinizi bana e-posta adresinden iletebilirsiniz.

heryerdemuzikvar@hotmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER