Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muammer Enginsu yazdı: Gemi Kalkıyor Hadi Eğlenceye – Hurşid Yenigün

Hep acı hep ağıt

Hep acı hep ağıt hep gözyaşı…

  Türkülerimizde şarkılarımızda acının binbir türlüsünü görüyoruz. Bunlar neden yazılıyor demiyorum, aslında bu denli acı yaşayan bir coğrafyada onaylamasam da acıyla bu denli hemhal olan insanların olması şaşırtmıyor beni. Çünki acı kutsanan, kolay sömürülen ve yüceltilen bir şey.

  Peki ya insanlara mutluluk vermek, gülümsetmek, eğlendirmek, günlük rutinlerinin dışına çıkarmak, dertlerinden kederlerinden uzaklaştırmak?

  Bilirsiniz ki insanları sanat ile ağlatmak kolay ama güldürmek zordur. Ayrıca çok zor bir sektördür eğlence sektörü. Sürekli değişen bir atmosferi vardır. Parasıyla eğlenmeye gelmiş bir adamın satın almak istediği şey keyif ve mutluluktur. Bunları alamaz ve doyuma ulaşamazsa çok çabuk koyar tepkisini. Yani zemin oldukça kaygandır vesselam.

Eğlenmek, ama nasıl bir eğlence?

  Kendi kültüründen harmanladığı melodilerle kentli insanın efendilikle, kendini dağıtmadan, sevdikleriyle nasıl eğlenebileceğini gösteren bir isim vardı bu hafta konuğum olarak. Eğlence sektörünün unutulmaz melodilerinin sahibi sevgili Hurşid Yenigün.

  Aileden gelen müzik serüvenine köy ensttütülü yılların esintisi altında mandolin ile başlayan ve gitar ile devam eden Hurşid Yenigün daha okul yıllarından başladığı grup veya orkestra kurma serüvenini sonrasında profesyonel müzik hayatına da taşıdı. Kısa konservatuar deneyiminden sonra kendisini tamamen müziğe veren Yenigün’ün müzik hayatında aranjörlükten besteciliğe, yetmişli ve seksenli yıllarda çok satan albümlerden müzik direktörlüğüne kadar uzanan çok geniş bir yelpaze bulunuyor. Dönemin popüler isimleri olan  Sezen Aksu, Esmeray, Yeliz, Yeşim, İlhan İrem, Nilüfer, Melike Demirağ ve daha pek çok sanatçının albümlerinde yer aldı, aranjörlüğünü, müzik direktörlüğünü yaptı. Yenigün’ün Hurşid Yenigün ve Grubu olarak yaptığı albümler en çok satan albümlerden oldu. Pop müzik ile babasından devraldığı alaturka kültürünü birleştirerek günümüzde de dinlenen ve pek çok sanatçı tarafından söylenen bestelere imza attı. Sulukule’’, ‘‘Kumkapı 1-2-3’’, ‘‘Batı Müziği Göbek Havaları’’, ‘‘Çiftetelli Türkiko’’, ‘‘Unutulmayan Sezen Aksu Şarkıları’’, ‘‘Katibim’’, ‘‘Pop Gırgıriye’’, ‘‘Unutulmayan Aranjmanlar’’, ‘‘Unutulmayan Nostaljik Slowlar’’, ‘‘Rumbada’’, ‘‘Şerefinize’’ , ‘‘Şeker Oğlan’’  albümleri heman akla geliverenler. Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık, Ah Ege Ah, Neredesin gibi şarkılar bu gün de dillerden düşmüyor.

  Çeşitli gruplar kuran Yenigün en son Hurşid Yenigün ve Eski Dostlar Grubu ile pek çok ünlü ismi bir araya getirerek unıtulmayan yılların unutulmayan melodilerini sevenleriyle buluşturarak güçlü bir organizasyon adamı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

  Onun müzik gemisine binerseniz eğer İstanbuldan yola çıkar, Asos’da bir mola verir, Akçay’da ve Ören’de tertemiz sahillerin tadını çıkarırsınız. Ayvalık , Foça, Çeşme, Kuşadası derken kendinizi Didim’in Altınkum’unda serinletir oradan aşık olunası Bodrum’da soluğu alırsınız. Bununla da yetinmez Marmaris’in yeşilinden Datça’nın sakinliğinden de sebeplenir o duyguyla masanıza buz gibi bir rakı getirtip suyun öte yakasına da güçlü bir nara ile selam yollayabilirsiniz.

  Sohbetimiz sırasında sorduğum “siz hayata gırgıriye penceresinden mi bakıyorsunuz” sorusuna verdiği “ben müziği hep bir terapi aracı olarak gördüm” yanıtı benim aldığım en samimi ve sağlıklı cevaplardan biriydi.

  Yolunuz Bodrum’a düşerse onu kızlarıyla birlikte müzik yapığı bir mekanda keyifle izlemenizi ve bu güzel melodiler ile bir Bodrum akşamını yaşamanızı tavsiye ederim.

  Sosyal medyada programın videosunu paylaştıktan sonra bir takipcim şöyle diyordu:” Yıllar önce biz Ayvalık’da yaşarken sanırım bir gayrimenkul alımı sebebiyle yolu tapu müdürlüğüne düşmüştü. Eşim o zaman Ayvalık tapu müdürü idi. Nasıl efendi nasıl kibar bir bey. Bize kasetlerini hediye etmişti, hala saklarım. Selam olsun Hurşid beye.”

  Gerçektende karşılaştığımız ilk andan itibaren o müzip ve çocuksu gülüşünün arkasında yerine göre ciddiyetini de takınan tam bir beyefendi vardı. Hem kendisi hemde eşi hanımefendi vasıtasıyla Türk misafirperverliğin tüm inceliklerini de yaşadığım bu tatlı sohbetin video kaydını zevkle izleyebilrsiniz.

Vakit Yok Gemi Kalkıyor Artık. O halde haydi eğlence gemisine.   

Program Link: https://www.youtube.com/watch?v=mAL-UV3gKs0&t=2345s

Youtube: Muammer Enginsu TV

Sosyal Medya Hesapları:

Facebook, instagram, twitter: Muammer Enginsu

Bize her konuda sayfadaki mail adresimize yazabilirsiniz.