Muammer Enginsu yazdı: Günde Üç Öğün Müzik

Muammer Enginsu yazdı: Günde Üç Öğün Müzik
Yayınlama: 02.02.2020
A+
A-

Sabah uyandırılması kolay ama yataktan sökülmesi zor bir insansanız size müzikle kalkmanızı tavsiye ederim. İnanılmaz işe yaradığını gördüm. Hem de pozitif olacaksınız garanti ediyorum.

   Şöyle hareketli bir şeyler çalsa da ayılsak deyip radyoyu kurcaladığınız olmuyor mu sıklıkla?  Veya sürücü koltuğundasınız trafik berbat, sabah çilesi garanti. Onu bile unutturmuyor mu müzik? Camları kapatıp bir parça açınca soyutlanmıyor muyuz dünyadan? Ben öyle yapıyorum. İlaç mübarek.

Ruhumuzun en önemli besinlerinden biri müzik. Bedenimizin ihtiyacı kadar ruhumuzun da ihtiyaçları var çünki.

  O halde patlat bi şarkı.

******

   Peki neye göre yapıyoruz seçimlerimizi demiştik ilk yazılarımızın birinde.

Aslında yanıtı basit bir soru bu. Ne isek ona göre. Nasıl bir insansak ona göre yapıyoruz seçimlerimizi. Her şeyde olduğu gibi kimliğimizin bir göstergesi dinlediğimiz müzikler. Tabii ki insan ruhu zamana göre değişkendir. Gelişir veya farklılaşır. Kimse on yıl önceki kişi değildir. Doğadaki her canlı gibi insan da değişir. Yaşına göre, yaşadıklarına göre, çevresel ve kültürel etkileşimine göre yeni boyutlar kazanır.

******

 Tamam tamam öğreten adam olmayacağım bu yazıda. Hemen sıkılmayın basıyorum espriyi şu an.

 Sevgili okuyucu ne istersen onu dinle. Özgürsün. Benim bunu belirtmeme bile gerek yok aslında. Ben sadece şunu söyleyecektim öneri olarak: Sabah, öğlen, akşam, gece, yatarken, uyumak için, farklı müzik türleri dinlemek gerekir. Rahatlamak için ayrı, spor yaparken ayrı, terapi yaparken ayrı müzik türleri ve hatta farklı makamlar kullanılır. Bunu da ayrıca işleyeceğiz. Bunu işleyeceğiz yazmışım kusuruma bakmayın. Yine kendimi derste falan sanıyorum galiba. E ne yapalım mesleki yıpranma kaçınılmaz.

******

 Müzik dinlemek yemek yemeye benzer ki günün her saatinde ve her gün aynı yemeyi yemek istemezsin. Hiç denenmemiş olanlar varsa denemelerini tavsiye ederim. Daha başka bir insan olacağınıza garanti ediyorum. Menüyü farklılaştırmakta fayda var. En azından farklı lezzetleri tatmış oluruz. Sevmezsek yine yemeyiz. Ne olur ki? Bir şey kaybetmeyeceğiz sonuçta. Hadi değiştirelim hayatımızı biraz. Değişim iyidir. Elimizin altında müzik var. Buradan başlayalım. Alışkanlıklarımızı tümden bırakalım demiyorum. O kadar zalim değilim. Ama bir deneyin diyorum sadece.

******

Ben kendi hayatımda şöyle yapmıştım. Önce hangi tür müzikleri sıklıkla dinlediğimin listesini çıkarttım. Sonra da ülkemizdeki ve dünyadaki müzik türlerini bir liste yaparak karşılaştırdım. Hangi türleri az dinlediğimi veya hiç dinlemediğimi keşfettim. Her türden müziğin iyi örneklerini buldum. Ki şimdi işimiz daha kolay çünkü internet denen modern kütüphane var. Sonra bunları günün hangi saatinde dinlemek uygun olur ona baktım.  Oldu bitti. Hepsi bu kadar.

******

 Dünyayı gezmek kadar dünya müziğinde de gezmek çok şey kazandırıyor insana. Yeni bir kültür ile etkileşmek hepimizi zenginleştirir. Ruhuna yenilikler yapmanın hazzını taşıyan bir insan için doyumsuz bir lezzettir kuşkusuz. Bu kadar çok millet bu kadar farklı kültür ne diye var değil mi? Doğada her şey çeşitliliğiyle birlikte bulunur. Biz keşfedelim diye önümüze serilmiş bahar çiçekleri gibidir farklı kültürler.  

******

O zaman günde en az üç öğün müzik. Yanında çay , kahve ile veya her ne istiyorsanız onunla. Hadi afiyet olsun.

Bu hafta size Ali Kınık’tan ‘’Ali Ayşe’yi Seviyor’’ parçasını seslendirdim. Kendi kendimi konuk ettim. Bazen de böyle gerek değil mi? Keyifli dinlemeler. Haftaya sürprizlerimiz yine bu köşede.

Sevgiyle kalın…

Sosyal Medya Ve İletişim Bilgileri:

Youtube Kanalı: Muammer Enginsu TV

İnstagram,Facebook,Twitter: Muammer Enginsu

İstek ve önerililerinizi bana e-posta adresinden iletebilirsiniz.

heryerdemuzikvar@hotmail.com

Karikatür: Sadık Poyraz

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.