Muammer Enginsu Yazdı: Leylek Köyünde Bir Tevafuk

Muammer Enginsu Yazdı: Leylek Köyünde Bir Tevafuk

Ara Güler şöyle derdi: ‘’Rastgele çekildiğimiz fotoğraflar daha güzel çıkıyor tıpkı tesadüfen tanıştığımız insanlar gibi’’.

Uzun süredir üzerinde düşünüyorum; tesadüfmü demeli tevafukmu diye. Hangini tercih ederseniz edin en güzel anlar gerçekten tesadüf veya tevafuktan çıkıyor.

Birkaç hafta hafta önce idi. İstanbul’dan Muğla’ya doğru yola çıkmıştık iki arkadaş. Yaptığımız tek plan sabah Yenikapı-Yalova arabalı feribotuna iki bilet almak olmuştu.

Sabah 7:45’de kalkan feribotumuz sabahın serinliği ile yol almaya başladı. Deniz durgundu. Güneş solumuzdaydı. Güneye gidiyorduk. Bulutsuzluk Özlemi’nin  o güzelim şarkısı geldi aklıma.

***

Zefir Radyoları var ya
Briket duvarlarda
Sesini duydum onlardan
Sarındım Akçora Gömleği’ne

Uyu dedin uyudum
Devam et dedi muavin

Solda güneş yükseliyordu
Güneye giderken
Solda güneş yükseliyordu
Güneye giderken

****

Sabah 9’da Yalova’ya vardık. Güzelim Yalova yemyeşil bir kent. Umarım hep böyle kalır.Sahilde gezindik.O saatlerde İstanbul’da büyük bir savaş vardı. Yaşama yetişme savaşı. Saat 9 demek İstanbul için trafik demek, çile demek, kaygı demek, stres demek. Ancak İstanbula bir 1 saat 15 dakika feribot mesafesinden bakan Yalova’da uyanmış olan tek canlı türü kedilerdi. Sahil bomboş. Dükkanların çoğu kapalı. Şehir sanki derin bir uykudaydı. Saat 10.30 da kıpırdanmaya başladı ancak. İstanbul’dan gelen biri için inanılması güç bir hadiseydi doğrusu.11 gibi Yalova’dan ayrılırken acaba burayamı yerleşsem duygusu bıraktı bende.

*****

Yola düşme zamanıydı. Daha gidilecek yaklaşık 500 km yol vardı. Yalova Bursa arası hızla geçip gitti. Bursa’yı 40 km kadar geçmiştik ki sağımda bir tabela gördüm. ‘’Avrupa Leylek Köyü’’ . Hepimizin hayatında hoş ve masalsı bir hatırası ve imgesi vardır leyleklerin bilirsiniz. Leylek masalı dinlemeden büyüyen bir bebek yok gibidir.

*****

Direksiyonu ani bir karar ile sağa doğru kırarak leylek köyüne doğru ilerledik. Gerçek adı Eski Karaağaç. Biz sadece leylek yuvaları ve en fazla aylardan da kasım olduğuna göre belki de yaralı ve uçamayan bir leylek görme umudu taşırken kendimizi Ulubat Gölü’nün kenarında sakklı bir cennette bulduk. Eşsiz manzarası ile göle doğru tam bir yarımada şeklinde girmiş olan köyde gezinirken huzurun, güneşin, kuş ve ördek seslerinin büyüsüne kapıldık. Yürüyüş yaptık, kahve yudumladık ve doğal yollardan hayatı sona ermiş kuşlardan oluşan bir sergi salonunu gezdik. Kuş gözlem kulesine çıktık. Ben bir yandan size bu saklı cenneti gösterebilmek adına video çekmekteydim. Tam kuş gözlem kulesinin tepesine çıktığımızda o eşsiz manzaranın kıyısından çok hoş müzik sesleri gelmeye başladı. Dikkatli bakınca bir klip çekimine benziyordu. Klibin çekildiği yere doğru gittik. Melodiler bize yol göstermişti. Oraya vardığımızda şu an burada röportajını da yayınlayacağım sevgili Betül Şenol ile karşılaştık. Daha önceden hiç tanışıklığımızın olmadığı müziğe gönül vermiş bir insanını  kısa bir süre izledikten sonra ona röportaj teklif etim. Bir şey bana yap dedi. Bu insanda bir şey var. Hislerime her zaman güvendim. Beni hiç yarıyolda bırakmadılar.

*****

Kısa zamanda sanki uzun süredir tanışıyormuş gibi olduğunuz insanlar vardır hani. Bizim için de öyle oldu.

   Gözlemlerim beni yanıltmaz ise şöyle: Betül Şenol müziğe de insana olduğu gibi sıcak, samimi ve içten yaklaşan biri. Ruhunun derinliklerinde hissettiği müziğe aşk ile bağlı olduğu çok aşikar. Bu kararlı, azimli, çalışkan  ve başarı odaklı insan müzik ile yumuşacık bir ilişki kurmuş. En güvenli linmanı müzik. Telaşsız, sade, şık ve bakımlı bir kadın. Ancak insanların ruh ve kalp dünyası ile ambalajlarından daha çok ilgili olduğu kesin. Zengin bir iç dünyası var. Denemekten korkmayan, kararlı biri.

 Bilirsiniz ‘’dünyada tesadüf yoktur tevafuk vardır’’ derler. Yaşanılmadan farkedilmeyecek bir olaydır tevafuk.

*****

İstanbul’dan yola çıkmadan önce yolda hoş tesadüfler olsa ne güzel olur diye içimden geçirmiştim. O hoş tesadüf bizi Eski Karaağaç köyünde bekliyormuş meğer. Bu güne kadar 20 parçayı yeniden düzenleyip yorumlayan Betül Şenol’un yeni klibini ilk biz izlemiş olduk. Ve klip çekiminden ilk görüntüleri biz yayınlamış olacağız.

*****

‘’İnanıyorum ki yürekleriyle yol alanlar ayaklarıyla yol alanlardan çok daha uzağa giderler’’ Betül Şenol için de aynısını diliyoruz. Sizi onunla yaptığımız keyifli sıcak sohbete ve şarkılarını dinlemeye davet ediyorum.

 Hep söylüyoruz. ‘’Her Yerde Müzik Var’’

Tesadüf mü tevafukmu ? Belkide sadece Betül Şenol…

Dipçe: Betül Şenol Ruhumda Sızı klibi sizlerle. Keyifli dinlemeler            .

Youtube: Muammer Enginsu TV

Sosyal Medya Hesapları:

Facebook, instagram, twitter: Muammer Enginsu Bize her konuda sayfadaki mail adresimize yazabilirsiniz

Yayınlama: 20.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.