Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Muammer Enginsu

Muammer Enginsu yazdı: Livaneli Orkestrası

  Dünyanın her yerinde müzikte bir döneme damga vurmuş insanlar vardır. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz Zülfü Livaneli’dir. Yaptığı besteler her ülkede dinleyicilere ulaşmış, büyük alanları insan seliyle doldurmuştur. Şarkıları pek çok dilde söylenmiştir ve hala söylenmektedir. Anadolu’nun o eşsiz melodilerinden süzdüğü tınıları dünyaya tanıtan Zülfü Livaneli kuşkusuz bu toprakların yetiştirdiği en önemli hazinelerden biridir. 

  Onun arkasında da muhteşem armonilere imza atan yine müziğin mutfağındaki dev isim Ferhat Livaneli var. Ferhat hocam şimdi burada yüzü hafiften kızarır gibi olacak zira mütavazı kişiliği aslında fazlasıyla hakettiği takdire pek de alışık değil. Hayatını müziğe ve daha çok da müziğin mutfak kısmına ayırmış olan Ferhat Livaneli’nin daha önce de size bu köşede yazdığım ve tanıttığım eşsiz çalışmaları var. 

 Bu iki müzik kardeşi yıllardır biriktirdiklerini zamanın yasakçı zihniyetinin bütün engellemelerine rağmen Türk halkına fazlasıyla sundular. Benim yaşımda olanların pek çoğu Zülfü Livaneli eserleriyle büyüdü. Kuşaktan kuşağa geçen bu şarkılar nerede konser yapılsa o kendiliğinden oluşuveren muhteşem halk korosu ile birlikte söylendi.  

  Zülfü Livaneli zaman içerisinde müzikten kopmadan kendini daha çocukluk yıllarından beri asıl yapmak istediği şey olan yazarlığa verdi. Bu öyle bir tutkuydu ki onu sabahlara kadar ve gözlerini kör edercesine okumaya sevk ediyordu. Pek çok romana imza attı ve devam ediyor.  

  Zülfü Livaneli artık sadece özel gecelerde sahneye çıkıyor. Ancak onun şarkılarını dinlemek isteyen büyük bir kitle var. İşte bu ihtiyacı karşılamak için kuruldu Livaneli Orkestrası. Bir süredir çalışmalarına daha önce de Livaneli sahnesinde yer alan çok iyi vokalerle devam ettiler. Tabii ki ekibin başında yine Ferhat Livaneli var. Anadolu’nun pek çok yerinde şimdi Livaneli Orkestrası rüzgarı esiyor ve konserler vermeye devam ediyor. Bir ılık rüzgar gibi içimizi ısıtıyor, umut veriyor yarına dair. 

 Çakı gibi sağlam müzisyenlerden oluşan Livaneli Orkestrası ile Livaneli şarkılarını sahnede icra etme gururunu ben de yaşadım.  İBB’nin Sokakta Müzik Var etkinlikleri kapsamında yapılan konserde Çatalca’nın o eşsiz doğasında ay ışığı altında söyledik bu bize miras kalan muhteşem şarkıları. 

  Livaneli şarkıları sanırım hiç susmayacak. Kuşaktan kuşağa geçen  ve yıllar geçtikçe bir şarap gibi daha da değerlenen bu şarkılar bir çınar gibi dimdik ayakta kalacak. Var olsun. Var olsun. Onlar var oldukça Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz… 

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 

Sosyal Medya Ve İletişim Bilgileri:

Youtube Kanalı: Muammer Enginsu TV

İnstagram,Facebook,Twitter: Muammer Enginsu

İstek ve önerililerinizi bana e-posta adresinden iletebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER