Muammer Enginsu Yazdı: Malabadi Köprüsü’den Bir Müzisyen Geçti -Selçuk Alagöz-

Muammer Enginsu Yazdı: Malabadi Köprüsü’den Bir Müzisyen Geçti -Selçuk Alagöz-
Yayınlama: 27.12.2020
A+
A-

Bodrum’da çok sevdiğim Fuat Varol abimin evindeyiz. Deniz çarşaf gibi. Yıllardan mevsim ,aylardan  güneş, günlerden sohbet. Fuat abinin o eşsiz verandası sadece bir manzara değil bir dost meclisidir aynı zamanda. O mecliste tanıştığım Tahir abi yılların avukatı, mücadele adamı ve müzisyen. Usta bir gitarist. Konu müzik olunca kırk yıllık dostluk derinliğine iniyor sohbet.

  60’lı ,70’li yılların müziği derken  benim “Her Yerde Müzik Var” projesine geliyor mevzu. Beraber çaldığı veya tanıdığı müzisyenlerden bahsediyor. İçlerinden biri de “Malabadi Köprüsü’’ şarkısının mimarı büyük sanatçı Selçuk Alagöz. Uzun zamandır ulaşmak istediğim bir sanatçı Selçuk Alagöz. Ertesi gün Tahir abi ile aynı verandada kahve içerken Selçuk bey telefonunu bekliyor diyor. Şanslı günümdeyim vesselam.

  Hemen telefon ediyorum. Telefonda sıcak ve samimi bir ses. Günü ve saati belirliyoruz. 2 gün sonra öğle sularında Turgutreis’deyim. Site kapısına kadar gelip kapıyı kendi açıyor. Kısa bir merhabalaşmadan sonra çekim için gerekli ekipmanları alıyorum ve o güzelim evinin eşsiz bahçesinde tatlı bir sohbetin kapısı aralanıyor.

  Türkçe sözlü pop müziğinin doğumu Selçuk Alagöz ve onunla aynı dönemde müzik yapan ve üreten sanatçılar ile başlıyor. Besteci, aranjör, söz yazarı, solist Selçuk Alagöz babasından aldığı mandolin mirası  ile başladığı müzik yolculuğuna izci gurubunda trampet çalarak devam etmiş. Lise yıllarında blok flüt ile tanışan Selçuk Alagöz sonrasında da gitara geçiş yapmış bir müzik adamı.

  Turizm rehberliği yaparken çaldığı flüt onun aynı zamanda Erol Büyükburç ile tanışmasına da vesile olmuş. Daha sonra Erol Büyükburç orkestrasında çalmaya başlamış. Sonrasında müzik gurupları, yarışmalar, besteler, plaklar, turneler, albümler ile devam eden yarım asırdan fazla dopdolu bir sanat hayatı. Altın plaklar ile süslü bu sanat hayatının en unutulmaz bestelerinden olan Malabadi Köprüsü, “Her Şey Bitmedi Bitemez” gibi eserler müzik ağacına altın bir mıh gibi çivilenmiş durumda. Onun müzik hayatı başlı başına bir kitap olacak nitelikte. Burada hangi birini anlatayım bilemiyorum. 49 dilde 73 ülkenin şarkılarını söyleyerek Guiness rekorlar kitabı adaylığındanmı bahsedeyim yoksa turistleri blok flütünün arkasına takıp fareli köyün kavalcısı gibi gezdirmesindenmi. Babası ile başlayan müzik serüvenini kardeşleriyle de devam ettiren, müzisyen bir aile  ortamında yeşeren bu dev çınarın hayatında sizinde yüreğinizi ısıtan sımsıcak öyküler bulacaksınız. Yazımızın içinde yayınlayacağımız programda daha detaylı izleyebilirsiniz.

  Onun müzikle kurduğu ilişki sürekli üretim, değişim ve gelişim üzerine. Bu çok renkli , dinamik, canlı, enerjisi ilerleyen yaşına rağmen hiç eksilmemiş olan müzik adamının inanılmaz bir hafızasının olduğuna da şahitlik etmiş oldum. İçinde hala muazzam bir müzik tutkusu, üretkenlik ve heyecan taşıyor. Yüreğindeki çocuk hala kıpır kıpır.

  Müyorbir, Popsav giibi meslek örgütlerinin kuruculuğunu da üstlenen Alagöz’ün bana göre en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri “Sigara İle Savaşanlar Derneği”ni kurması olmuş. Gitarıyla yağmur duası yapan, sigara bağımlılığından çocuk ve gençleri korumak için şarkılar yazan, Fenerbahçe aşkını marşlara döken, ülkesinin gerçeklerinden Malabadi Köprüsü’nü besteleyen, hayatının pınarlarından süzülen “İki Kez Yaşadım” adlı kitabı yazan bu rengarenk gönül ve müzik adamı ile geçirdiğim saatler anı defterimde unutulmaz bir imzadır.

Mütevazı kimliğini ve insancıl tavrını ilk andan itibaren hissettiren Seçuk Alagöz’ün son derece parlak bir dimağ ile paylaştığı anılar plak, kaset,cd, dijital dönem müzik üretimlerinin hepsini kapsıyor. Bu yarım asırlık ulu çınar ile tanışmaktan, onunla müzik yapmaktan ve onun hayatına şahitlik etmekten aldığım hazzı tarif edemem.

Bütün samimiyeti, içteniği ve enerjisi ile paylaştığı hayat hikâyesinden tutunda eşi Birsen hanımın zerafet ile ikram ettiği çaylara kadar her bir dakikasına şükran borçluyum.

Artık ayrılık vakti gelip çattığında hissiyatım şu idi: Her evin bir enerjisi vardır. Duvarlara, eşyalara, bahçeye siner. Onun o şirin evinin bahçesinden ayılırken sevgili eşi Birsen hanım ile yarattıkları huzur ve uyumun verdiği sıcaklık kalbime doldu. Selçuk Alagöz’ün evine Selçuk bey diyerek vardım, Selçuk abi diyerek ayrıldım. Sadece bu bile her şeyi anlatmaya yeterlidir diye düşünüyorum.

Sevgi ve sağlıkla var olsun.

Dipçe: Selçuk Alagöz ile programımızın içinde seslendirdiği pek çok eseri ve hiç prova etmeden çaldığımız iki şarkıyı bulacaksınız. Ayrıca video altına yorum yapan Youtube abonelerimiz de Selçuk Alagöz ve Muammer Enginsu hediye CD’si  kazanacaklar. Keyifli seyirler

Her Yerde Müzik Var Youtube Link:

Youtube: Muammer Enginsu TV

Sosyal Medya Hesapları:

Facebook, instagram, twitter: Muammer Enginsu

Bize her konuda sayfadaki mail adresimize yazabilirsiniz

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.