Muammer Enginsu Yazdı: Müziğin Mutfağındaki Sihirli El- Ozan Tanış

Muammer Enginsu Yazdı: Müziğin Mutfağındaki Sihirli El- Ozan Tanış
Yayınlama: 25.10.2020
A+
A-

  Sanatla ilgili bir alana ilgi duyanlar sahnenin tozu ve alkış ile büyülendikten sonra uzun bir çile dönemini tamamlamak zorunda kalırlar. Aslında bu bitmeyen bir serüvendir ancak önemli olan yol yordamı belirleyip öyle yürümektir (ilerlemektir). Pek çok yolcu bir süre sonra en kısa yolu tercih etmeye koyulur. Yolcuyu yolundan eden bir an önce meşhur olmak isteği veya şöhret dürtüsüdür. 

*****

  Tepeye çıkmak için tercih edilen kısa yollar olabilir ancak asıl büyük zorluk zirvede  tutunmaktır. Kalıcı olabilmek için gelir geçer günübirlik işlere değil, derinliği ve değeri olan eserler bırakabilmek gerekir. Burada yol ikiye ayrılmaktadır: Şöhret ve para mı, yoksa kendini gerçekleştirme çabası mı?

*****

  İhtiyaçlar hiyerarşisinin son basamağı olan kendini gerçekleştirme noktasına ulaşmayı ve bu dünyaya kalıcı yapıtlar bırakabilmeyi amaçlayan bir insanın şöhret ve para birincil amacı değil ancak yaptığı başarılı işlerin ve tutunduğu zirvenin sonucu ve getirisi olabilir. İnsanın haz noktaları vardır. Kim hangisinden haz duyuyorsa onu tercih edecek, o yola sapacaktır.

*****

  Bu gün size tanıtmak istediğim değerli müzisyen işte o kendini gerçekleştirme ve bu dünyaya bir iz bırakma yolunda emin adımlarla ilerleyenlerden biri: Sevgili Ozan Tanış. 

Ozan isminin de anlamıyla yaşayan biri. Müzisyen bir babadan devraldığı mirası eğitim ile taçlandıran Ozan Tanış müzik yoluyla insanlarla soyadı gibi ilişkiler kuruyor. Baba Selahattin Tanış’tan ilk derslerini alan Ozan Türk müziği ve Anadolu kültüründen kopmadan kendini dünyaya da açmış bir sanatçı ve müzik adamı.

*****

  Daha iki yaşında ‘’Tanış’’ olduğu bağlamanın yanına konservatuar yıllarında gitar, piyano gibi batı çalgılarını da ekleyen Ozan müziğin mutfağında da harika işler çıkaran bir müzisyen. Genç yaşta olmasına rağmen hayatına bir albüm, pek çok tekli şarkı (single), besteler, düzenlemeler (aranjeler), yapımcılık, stüdyo şefliği ve kayıtlar sığdırdı bile. Müziğe olan samimi, sıcak, yapıcı ve ilerletici katkısına onla yaptığım birkaç çalışma sonrası bizzat şahidim. Görüyorum ki ileride çok daha başka işlere de imza atacak. Bunun emarelerini son dönemde CHP’nin düzenlediği cumhuriyetimizin 100. Yılı için yapılan beste yarışmasında ikincilik  alarak çoktan göstermiş oldu. Onun ilk üçün arasında olacağına yürekten emindim ki beni şaşırtmadı.

*****

  Ozan Tanış söz yazabilen, beste yapabilen, çaldığı çalgılara hakim, işin mutfağını bilen (düzenleme, kayıt, stüdyo şefliği ,müzik yapımcılığı ), sahne alabilen, yorumcu olarak da güzel, temiz ve yormayan bir sese sahip bir sanatçı. Bütün bu yetenekleri kendisinde toplamasına rağmen onunla yaptığımız Her Yerde Müzik Var Programı’nı izleyenler görecekler ki insan olarak da aşırı mütevazı biri.

*****

 O kolay yolu seçmeyen, tırnaklarıyla kazıyarak zirveye doğru emin adımlarla ilerleyen bir yolcu. Bu dünyaya ondan,  güzel izler kalacak. Onun bestelerini dinleyenler müzikteki sıcacık duyguların etkisinde kalacaklarına eminim. Gönül bir pınardır ki içeride ne var ise dışarı sızdırır. Bu güzel yürek ile baş başa bırakıyorum sizi bu pazar. 

Gelin ‘’Tanış’’ olalım. 

Her Yerde Müzik Var Link.

Editör: Gökçe Çetinkaya

Karikatür: Sadık Poyraz

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.