Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muammer Enginsu Yazdı: Sanata Sığınmak

Yaşadığımız bu zor günler

Yaşadığımız bu zor günler hayatı tekrar sorgulattı tüm dünya insanlarına. Hani bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya işte öyle. Bu biraz katı bir söz belki ama oldukça gerçekçi aynı zamanda. Adı konulamayacak bir savaş veriyor ülkemiz ve insanlık. Büyük şehirlerde oturanların hali daha zor daha da vahim.

*****

  Bütün bu hengâmenin içinde bizi sıcacık saran sığındığımız bir liman var. Güzel insanların yüreklerinden dökülen o sevdalım sanat.  Sanat ne kadarda önemli bir ihtiyaçmış değil mi? Özellikle de müzik. Farkında mısınız bu günlerde her kes evinden ve tabii elinden geldiğince müzikle insanları iyileştirmeye, morallerini yüksek tutmaya, biraz olsun kederlerini dağıtmaya, mutlu etmeye çalışıyor.

*****

  Amatör müzisyeninden profesyonel sanatçısına kadar hepsini tek tek tebrik ediyorum. Her bir çalışma bir hediyedir şüphesiz. Her bir müzik parçası bizi bir frekanstan yakalar ve ruhumuzun bir bölgesini besler.

*****

Sanat iyileştirir. Zevk çıtamızı ve estetik duygularımızı yükseltir. Daha itinalı ve ince ruhlu yapar. Bu da insanın var olduğu her yere yansıyacaktır. Bakışına, ruhuna, davranışlarına, evine, sokağına, işine, insan ilişkilerine ve bütün yaşamına. Hayat sanatla çiçek açacaktır kısaca.

*****

Bir kuru “Evde kal” mesajı kulağımıza ve aklımıza hitap edebilir, ancak evde kalmayı öğütleyen bir şarkı ruhumuzun derinliklerine, bütün hücrelerimize ve yaydığı frekanslarla bilimin dahi şu anda tespit edemediği pek çok beyin bölgesine bir mıh gibi çakılı kalacaktır.

*****

Aynı duyguları 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nda da yaşadık. Camlardan, balkonlardan, evlerden kutladık bu güzel günü. Sanat ve müzik tabii ki yanıbaşımızdaydı. Çocuklarımızın coşkusu sosyal medya üzerinden birbirimize yansıdı.

*****

 Biz de bu güzel ve özel günde boş durmadık. Muğla-Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün isteği ve sevgili Ali Çakır hocanın da önaçımıyla yöremiz Milas için “23 Nisan Milas Marşı’’ besteledik ve yine geleceğimiz olan çocuklarımızla klibini çekerek paylaştık. Köşe yazımızın içinde de bulacaksınız aynı eseri. Çocuklarınızla yanyana izlemenizi temenni ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

*****

 Bu özel gün tüm dünya çocuklarının ellerini ve yüreklerini birleştirsin. Kalplerinde güzel çiçekler açmasına vesile olsun. Bütün çocuklarımız sanatın ve de müziğin iyileştirici gücüyle beslensin. Bu ruh yaşadığımız şu zalim dünyayı bir parça olsun yumuşatacaktır. Buna hiç şüphem yok.

*****

 Zorluğun ve neşenin derecesi ne olursa olsun sanat yanıbaşımızda. Kendimizi iyileştireceğimiz en güzel liman. Demir atın o limana. En huzurlu yerin orası olduğunu göreceksiniz. Haydi vira Bilmillah.

Sosyal Medya Ve İletişim Bilgileri:

Youtube Kanalı:       Muammer Enginsu TV

İnstagram,Facebook,Twitter: Muammer Enginsu

Editör:                     Gökçe Çetinkaya Tanış

İstek ve önerililerinizi bana e-posta adresinden iletebilirsiniz.

heryerdemuzikvar@hotmail.com