Muammer Enginsu yazdı: Su ve Müziğin aşkı

Sanatçı-Eğitimci-Yazar "Yağmurun Kızı" albümünü ve pek çok single eser yaptı.Besteci. Tiyatro , belgesel ve kısa film müziği yaptı. Kısa film çekti. Melek Ağacı romanı yazarlarından. Şiir kitabına hazırlanıyor. "Her Yerde Müzik Var" isimli müzik programını yürütüyor.

İnsan vücununun yaklaşık üçte ikisi su ile kaplı. Dünyanın da yaklaşık üçte ikisi su ile kaplı. Ne büyük bir benzerlik değil mi ?Su hayatın ta kendisi. Onun olduğu yer yeşerir, onsuz her yer çöle döner.

******

Beden için su ne ise ruh için de müzik öyle. Müziğin olmadığı her beden ve ruh da çöle dönmüştür.

******

Su ve müzik arasında inanılmaz gizemli ve özel bir ilişki var. Bu özel ve birbirini tamamlayan ilişki hayatımızın her evresinde karşımıza görsel bir şölen olarak çıkar. Su ve müziğin dansı enfestir, harkuladedir, müthiştir. Gösteri dünyasının içinde kendine has ve vazgeçilmez bir yer tutar. İnsan üzerindeki etkisi tartışılmazdır. Pek çok klipte bu yüzen su figürü kullanılır. İçinde su olmayan bir film yok gibidir.

******

Beden ve zihin temizleme, kişisel gelişim yöntemlerinde de bu iki sevgilinin aşkından faydalanılır. Su ve müzik birbirine ayrılmaz bir aşk ile sonsuza kadar bağlanmıştır. Bu öyle büyük bir aşktır ki herkesi kendine çeker ve büyüler. Hatta hasta ruhlara dahi devadır ki bütün insanlık tarihi boyunca su ve müziğin aşkı şifa aracı olarak kullanılmıştır. Bunu en çok ve etkili kullanan toplumlardan biri de kuşkusuz biziz. O şifahaneler bugün de ayaktadır.

******

Ancak bütün bu büyülü alanı para ve rant aracı olarak kullanan insanlar da yok değil. Kulaktan dolma birkaç bilgi ile kitap yazanlardan tutun da su ve müziğin o eşsiz etkileme gücünü kendi çıkarları için kullanmaya çalışan şarlatanlara kadar her türden insan bulabilirsiniz. Özellikle kişisel gelişim adı altında ehil olmayan kişilerce ispata muhtaç pek çok bilgi gerçekmiş gibi pazarlanmakta ve bu insanlar etrafına insan da toplamayabilmektedir.

******

İnternette suyun kendisine dinletilen müziğe göre farklı kristal yapıları oluşturduğuna dair pek çok makale veya video var. Pek çoğu birbirinin aynı veya kopya edilmiş hissi veren bu yazıların dayandığı bilimsel bir temel maalesef pek yok. En belirgin olanı da Masaru Emoto’nun yaptığı deneyler. Masaru Emoto’ya göre su kendisine dinletilen müziğe göre birbirinden farklı kristaller oluşturuyor. Aslında bu tür çalışmalar yeniden sınanmaya ve sorgulanmaya muhtaç deneyler. Ayrıca Masaru’nun bu tür kesin olmayan bilgileri yayarak ve suyu rant aracı olarak kullanarak büyük bir servet yaptığını söyleyenler de var. Ancak sonuç ne olursa olsun bu tür yaklaşımlar insanın her zaman ilgisini çekiyor ve neden olmasın dedirtiyor.

******

Günümüzde bilim nano düzeyde ve parçacık boyutunda çalışmalara imza atabildiğine göre yakın gelecekte su ile müziğin aşkı  daha nice eşsiz boyut kazanacak ve bu boyutlar tescillenecektir.

******

Şu anki bilgilerimizin yeterliliği ne olursa olsun ve neye inanırsak inanalım su ve müziğin gizemli büyük aşkı  sonsuza dek sürecek sanırım. Neden sürmesin ki ? Su bedenimizin , müzik ise ruhumuzun gıdası ve vazgeçilmezi. İkisi de hayatın ta kendisi.

Dipçe: Bu hafta yazımızın içinde gönüllerine aşk ateşi düşmüş iki genç kardeşimiz için yaptığım  ‘’Seninim’’ isimli parçanın akustik kaydını bulacaksınız. Kayifli dinlemeler.

Yayınlama: 26.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.