Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muammer Enginsu Yazdı: Vay Korona Vay

Avrupayı gezenler bilir. Pek

Avrupayı gezenler bilir. Pek çok meydanda veba anıtı vardır. Sadece meydanlarda değil kiliselerin bahçesinde de veba anıtları boy gösterir. Milyonlarca kişinin öldüğü veba salgını o derece etkili olmuştur ki Avrupa kıtası topyekun yok olmanın eşiğine gelmiştir. O dönem için komplo teorileri yazılamıyordu. Çünkü henüz dünya sermayesi bu günkü hacme ulaşmamış ve bu kadar az kişinin elinde toplanmamıştı. Ayrıca dünyayı kurgulayacak bir siber çağ da henüz çok uzaktı. Ama artık mümkün…

******

Tabloya bir bakalım:

Sınırlar kapandı.

Tüm etkinlikler, konserler, toplantılar iptal.

Okullar kapalı.

Bazı ülkelerde seyehat yasağı.

Bazılarında sokağa çıkma yasağı.

Yüzler maskeli.

Dini merkezler boşaltılmış.

Kimsenin cebindeki paraya dokunası yok.

Selamlaşma yeni bir boyut kazandı.

Sosyal, psikolojik, ekonomik, kültürel, siyasal etkileri inanılmaz.

Ulus devletler çaresiz.

Ve dahasını sayabiliriz.

Artık tek gündemimiz var Korona.

Hepsi tesadüf mü?

Hiç sanmıyorum. Bu kadar basit olamaz. Bazıları komplo teorisi deyip gülüp geçiyor. Asıl gülünecek şey, aids virüsünde maymunu, deli dana hastalığında danayı, kuş gribinde tavukları, korona virüsünde yarasayı suçlamak olsa gerek…

******

 Ne tesadüftür ki hep hayvandan insana atlıyor mübarek virüsler. Mutasyon geçiriveriyorlar ve atlayıveriyorlar. Bütün bu atlama zıplamalar neden genetik biliminin gelişmesinden sonra olmaya başladı acaba diye sormadan edemiyor insan. 5000 yıllık yazılı tarih içinde sadece 250 yıl kadar savaşmadan kalabilmiş insan soyu bu gün mü rahat duracak ? Hiç sanmıyorum. Dünya sermayesinin bu kadar az insanın elinde toplanması asıl büyük sorun.

******

Bir an düşünelim. Dünyanın en zengin 12 şirketinden birine sahipsiniz. Ama öyle böyle bir paradan bahsetmiyorum. Yani sekiz on ülkenin milli gelirinin toplamı kadar bir parayı yönetiyor olun bir an. Neler yapmazsınız değil mi? İnanılmaz bir güç.

******

  Tohumu, ilacı, gıdayı, gübreyi, ham maddeyi, silah sanayisini, yeni teknolojik gelişmeleri, medyayı, siyasetçileri ve tüm insan ihtiyaçlarını büyük oranda siz yönetiyorsunuz veya yön veriyorsunuz. Dünyanın her yerinde savaş çıkarma, yönetici atama, hükümetler indirip hükümetler bindirme gücünüz var. Ticaret sizin paranızla yapılıyor, üniversiteler size çalışıyor, enstitüler kurup istediğiniz onayı alıyor, tüm dünyada etkili düşünce kuruluşlarını kendinize bağlıyorsunuz, bütün sivil toplum örgütlerini örümcek ağınızın içinde oynatıyor, tüm tarikatları besliyor, terör örgütlerini kuruyor veya kullanıyorsunuz. Yetinir misiniz var olanla? Ne dersiniz?

******

  Gücün efendileri tüm dünyayı istiyor. Dijital devrime uygun bilim kurgularla hazırlanan toplum yavaş yavaş ısıtılan sudaki kurbağa gibi teslim alınmak isteniyor. Bundan sonraki hayatlarımızın robotik olması, yaşamın her alanının kontrol altında tutulması, çipli ve uzaktan kumandalı bir insan yönetimine geçişin temelleri atılıyor. Virüs bahane sonuç şahane. Hangi savaş yapabilirdi bu kadarını? Tüm varoluş serüveni içinde tarihi kanla dolu olan ve dünyada kendi ırkını öldürmekten bu kadar haz alan insan soyu biyolojik silahı mı kullanmayacak? Gülerim.

******

Bütün bunlar tesadüf mü şimdi? Böyle düşünmek saflık olur. Dijital devrime hoşgeldiniz. Dünyayı yönetenler buna boyun eğeceğimizi sanıyor. İstenen şey tek devlet, tek din, tek dil, tek para ve kontrol edilebilir çipli köleler. İşte kazanmamız gereken savaş budur. Herhalde bu da kolonya stoklayarak olmaz.

******

 Bu gün bu köşede sizler için gündeme uygun olarak yazdığım Korona isimli bestemi paylaştım. Biraz gülümseyin istiyorum. Sağlıklı günler.

Korona Türküsü

Sosyal Medya Ve İletişim Bilgileri:

Youtube Kanalı:                       Muammer Enginsu TV

İnstagram,Facebook,Twitter: Muammer Enginsu

Editör:Mustafa Özmen

İstek ve önerililerinizi bana e-posta adresinden iletebilirsiniz.

heryerdemuzikvar@hotmail.com