Muğla Büyükşehir’den temiz deniz atağı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Mavi Deniz Temiz Kıyılar’ hedefiyle Muğla genelinde deniz araçlarından atık toplama ve kıyı temizliği çalışmalarına 2014’ten bu yana tüm hızıyla devam ediyor. Belediye 2014’ten bu yana 6 tekne 2 atık alım merkezi ile 9 bin 456 tekneye hizmet verdi.

Muğla Büyükşehir’den temiz deniz atağı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ”Mavi Deniz Temiz Kıyılar projemizle Muğlamızın eşsiz güzellikteki kıyılarından atık topluyoruz. Mavimizi, yeşilimizi en önemlisi de geleceğe miras bırakacağımız doğamızı koruyoruz” dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 818cea0d-5527-48b6-9fa1-9237cb61a75a_mavi-deniz-6-1024x683.jpg

‘2014’te başlayan bu hizmetimiz hala devam etmekte’

Muhteşem bir denize sahip olduklarını vurgulayan Başkan Gürün, “Bin 480 km kıyımız ve mavi yolculuğun yuvası burası. Ama bu kadar tekne muhakkak ki çöp üretiyor. Bu çöpün kıyıya getirilerek alınması değil, seyahat esnasında gelen talep üzerine bizim araçlarımız giderek sıvı atık, katı atık ve yağ atıklarını alıyor. 2014’te başlayan bu hizmetimiz hala devam etmekte. Kıyıdaki tesisimize getirilerek orada bertaraf edilmesini sağlıyor. Şu anda 6 adet teknemizle hizmet ediyoruz. İki kıyı tesisimiz var; biri Göcek’te, biri Akyaka Maden İskelesi’nde. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar ulusal boyutta da önemli ödüllere sahip oldu. Bütün misafirlerimizi ağırlamaya, temiz denizlerde onların dolaşmasını ve faydalanmasını temin etmeye çalışacağız” dedi.

Haber: BEYZA COŞKUNTÜRK

Yayınlama: 10.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.