Muhtar TV’nin 7.bölüm konuğu Çankaya Mahalle Muhtarı Neşe Şermeti

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların nabzını tutmaya devam ediyor. Muhtar Tv’nin yedinci bölümü Egeyön TV Youtube kanalında yayınlandı. Yedinci bölümün konuğu ise İzmir’in Konak ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi Mahallesi Muhtarı Neşe Şermeti oldu.

Muhtar TV’nin 7.bölüm konuğu Çankaya Mahalle Muhtarı Neşe Şermeti

Egeyön TV’de her hafta İzmir’in bir mahalle muhtarına konuk olmaya devam ediyor. Bu haftaki bölümün konuğu ise Çankaya Mahallesi muhtarı Neşe Şermeti oldu. Kendisini tanıtan Muhtar Şermeti, nasıl muhtar olmaya karar verdiğini, yaptığı çalışmaları, mahalleliler ile olan bağını ve yapmak istediklerini anlattı.

Muhtar Neşe Şermeti kimdir?

Şermeti kendini şu sözlerle tanıttı:

Ben Muğla Milas Doğumluyum. İki çocuk annesiyim ve Evliyim. Muhtarlıkta da ilk dönemim. Ondan önce İzmir’in değişik sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak çalıştım. Bir çok STK’larda değişik tecrübeler edindim. Bu tecrübelerimi mahallemle paylaşmak istedim. Bu kapsamda 2014’te dernek kurdum. Çankaya Mahallesi Kültür Dayanışma Derneği. Ve bu şekilde yolculuk başladı. Tabi dernek vasıtasıyla sayılı insana hizmet edebiliyorsunuz ama muhtarlık olduğu zaman daha geniş kitlelere hşzmet ediyorsunuz. Elinizde daha çok güç oluyor. Çok şükür, bu dönem kazandık çalışmaya devam ediyoruz.’dedi.

Muhtar Şermeti, Kurs ve eğitimlere önem veriyor

Mahallede gösterdiği faaliyetleri de Egeyön TV’ye anlatan Çankaya Mahalle Muhtarı Neşe Şermeti, ‘Söylediğim gibi ben daha önce sivil toplum kuruluşlarından geldiğim için 2002’de girdim. STK’lara. O dönemde çok fazla faaliyet yaptık. Hemen hemen İzmir’in değişik yerlerinde bir çok proje gerçekleştirdik. Halen Ulusal Eğitim Derneği başkan yardımcısıyım. Halen Konak konseyi üyesiyim. Bir çok eğitime katıldım. Halk Eğitim kurslarında değişik kurslara katıldım. İzmir’in mahallelerinde genç, yaşlı okumayamamış insanlar için okuma yazma kursları açtık gönüllü olarak. Mahallemizde kurslar açtık. Özellikle Bilgisayar kursu açtım. Küçükyalı Meslek Lisesi var burada ve bilişim bölümü olduğu için ücretsiz yaptık. Halk oyunları kursu açtım. Muhtar olduktan sonra dernek faaliyetleri de gelişti tabi. İkinci el giysiler topluyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlar için bebek arabası, engelli arabası, yürüteçler, hasta bakımı için yataklar, şişme ve hasta yatakları olsun yaptık. Mahallede ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız var onlara eşya yardımı yapıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Konak Belediyesine bağlı Çankaya Mahallesi muhtarı Neşe Hanım’la muhtarlık serüveni, pandemi, yaptıkları ve yapmak istedikleri, muhtarlığın bulunduğu Behçet Uz Parkı ve mahalle üzerine konuştuk.

Programımızın tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz:

Yayınlama: 08.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.