Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtar Tv’nin üçüncü bölüm konuğu Konak Saygı Mahallesi Muhtarı Fatma Öztürk oldu!

Muhtar Tv üçüncü bölümü ile Egeyön Tv youtube kanalında yayınlandı. Muhtar Tv’nin üçüncü program konuğu ise İzmir’in Konak ilçesine bağlı Saygı Mahallesi Muhtarı Fatma Öztürk oldu.

Muhtar Tv üçüncü bölümü

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların nabzını tutmaya devam ediyor. Muhtar Tv’nin üçüncü bölümü Egeyön TV Youtube kanalında yayınlandı. üçüncü bölümün konuğu Konak ilçesine bağlı Saygı Mahallesi muhtarı Fatma Öztürk oldu. 3 dönemdir muhtarlık görevini sürdüren Muhtar Öztürk, kendisi hakkında Egeyön Tv’ye bilgiler verdi. Öztürk, ‘Tokat Niksar doğumluyum. 1958 doğumluyum. Yılbaşından sonra Allah nasip ederse 63 yaşına gireceğim. 4 çocuk annesiyim iki erkek iki kız çocuğum var. Bir tanesi bekar diğerleri evli. Şu an 3.dönemimdeyim bu görevde. Ben mutluyum mahallem mutlu.’ ifadelerini kullandı.

Muhtar Fatma Öztürk kendini tanıttı

Bir dönem Kızılay’ın mahallesinde tanıtımı içinde faaliyet gösterdiği söyleyen Muhtar Öztürk, Kızılay’ın tanıtımı için yaptığı çalışmaları anlattı. Öztürk, ‘6 aylık geçiçi bir çalışma yaptım. Devam etmemi istediler ancak Muhtarlık görevi varken bunu sürdürmek istemedim. Gültepe bölgemizde Kızılay yeterince tanınmıyordu. Kızılay kan alır kan verir gibi bir algı vardı. Kızılayın bir çok aktiviteleri ve yardımları var. Ben de süreçte 37 tane muhtarımıza erzak, ayakkabı, giysi dağıtımı yaptım. 15 Bin lira sade kanser hastalarına nakdi ayrdım yaptım. Onun dışında bir çok yerimizde iftar yemeği verdik. Gariban nerde ise yardımına koştuk. Kimin elinden tutulması gerekiyorsa ona yardımcı olduk. O şekilde mutlu ayrıldım. İleri dönemde sağlığım elverirse yapmak istiyorum. Bir dönem daha muhtarlığa girmek istiyorum ama Kızılay’danda istediğimi alıyorum. Onlar bana yardımcı oluyor, ben onlara yardımcı oluyorum. Güzel bir diyalogumuz var’ dedi.

Muhtarlığa nasıl başladı?

Muhtarlığa nasıl başladığını da anlatan Saygı Mahalle Muhtarı Fatma Öztürk, ‘6 yıllık bir süre AK Parti’de siyasetin içerisinde bulundum. AK Parti Konak ilçe başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. Oradaki farklı alanlarda yaptığım çalışmalarda başarılı olduk. Partide çalışırken, kurslar açtık, yardımlar yaptık. Bu çalışmaları sürdürürken eşime arkadaşları hanımını muhtar adayı yapsana demişler. Daha sonra eşim bana sordu. Sonra vazgeçti. Sonra aday olmaya karar verdik. Anlattık kendimizi. Yapacaklarımızı anlattık. Ondan sonra seçime girdik. 4 tane erkek muhtar adayı ve bir de ben adaydım. Bizim 25 yıllık muhtarımız vardı. Onun aday gösterdiği başka bir aday vardı. Bne 450 oy fazla alarak seçildi. Sonraki dönemlerde de başarılarımızı sürdürdük.’ dedi.

“Tuttuğunu koparan muhtar”

Kendisine ‘Tuttuğunu koparan muhtar’ diye hitap edilen Muhtar Öztürk, bölgede mahallesinde yer alan kentsel dönüşümüm takipçisi olacağını ifade ediyor. Mahalleye MOBESE kameraları koydurduğunu, 16 metruk binayı yıktırdığını, mahalle kaldırımlarını yaptırdığı, mezarlıkların bakımını yaptırdığını, yağmur suyu için ızgara koydurduğunu, PTT şubes açılması sağladığını söyledi.

Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.