Muhtarlıkta 55 Yıl; 10 Cumhurbaşkanı, 31 Başbakan Gördü

 Muhtarlıkta 55 Yıl; 10 Cumhurbaşkanı, 31 Başbakan Gördü

İzmir’de yaşayan 80 yaşındaki Ali Çetin Çolpan 55 yıldır muhtarlık görevini yürütüyor. Çolpan muhtarlık görevini yürüttüğü sürede 10 cumhurbaşkanı, 31 başbakan ve 13 yerel seçim gördü.

[dropcap]İ[/dropcap]zmir’in Tınaztepe Mahalle muhtarlığı görevini 55 yıldır sürdüren Çolpan, 13 yerel seçim süreci yaşadı ve hepsinden de yeniden muhtar seçilerek ayrıldı.

 

İZMİR’DE YAŞAYAN 80 YAŞINDAKİ ALİ ÇETİN ÇOLPAN BABADAN KALMA BAKKAL DÜKKANINDA 55 YILDIR ARALIKSIZ MUHTARLIK YAPARAK ADETA REKOR KIRIYOR. 

Son seçimlerde muhtarlığı bırakmayı düşünen Çolpan’ı ise mahalleli bırakmadı. En son yerel seçimlerde muhtarlığı bırakmaya niyetli olduğunu söyleyen Çolpan, “Çok sevdiğim arkadaşlar ‘senden başka kime oy vereceğiz’ diyerek beyaz kağıda adımı yazmışlar. Sonuçta tekrar seçildim. Kimseyi kırmadım, elimden geleni yaptım, huzurluyum” dedi.

“Halka Yardım Edeceksin“

55 yıllık muhtarlık sırrını ise tek bir cümleyle özetleyen Çolpan, “Halka yardım edeceksin ve elinden geleni yapacaksın” diye konuştu. Çolpan bir daha muhtarlığa aday olmayacağını belirtse de mahalleli Çolpan’ı bırakmayı pek istemiyor. Mahalle sakinlerinden Senem Biricik isimli vatandaş (43), “Çetin ağabey hem çocukluğumuzun bakkalı hem de büyüğümüz hem de muhtarımız. Biz burada muhtar olarak kalmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İzmir İHA

Yayınlama: 09.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.