Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müjdat Keçeci’den merak edilen yatırım açıklamaları

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Sanayisi’nin problemlerini dile getirdiği toplantıda Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yıl temelleri atılacak olan Türkiye’nin en büyük sunta fabrikasının müjdesini verdi. Fabrikanın yapımının işsizlik ve yatırım sorunlarını gidereceğini söyledi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı

DTB Yönetim Kurulu Başkanı Tefenlili, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu Sözcülüğü görevini DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Memişoğlu’na devrettiği toplantıda Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin konuşması geceye damga vurdu. Keçeci, Türkiye’deki işsizlik problemi, Denizli’deki yatırımlar, Çardak OSB ve Makina İhtisas OSB hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

”BİZİM İÇİN EN BÜYÜK İBADET; SANAYİ, ÜRETİM VE İSTİHDAM”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci konuşmasına işsizlik sorununa değinerek başladı. Keçeci;”Türkiye’de en önemli sorun hiç kimse tereddüt etmesin ki işsizlik sorunudur. 4 üniversite öğrencisinden 1’i iş sahibi, 3 kadından 1’i çalışabiliyor. Yüzde 15’e varan işsizlik söz konusu. Bugün biz iş dünyası olarak ve iktidar hayatımızı verdiğimiz gençleri bir baltaya sap etmemiz lazım. Bizim için en büyük ibadet sanayi, üretmek ve istihdam yaratmaktır. Sanayi olarak öncelikli görüyoruz.”dedi.

ÇARDAK OSB’DEKİ GELİŞMELER

Çardak OSB’deki gelişmleri anlatan Keçeci;”Yıllardır basında da konu olan Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsetmek gerekirse; Bugüne kadar o bölgede OSB’nin yoncasını kim biçeçecek, arpayı kim biçecek derdi vardı. 13-14 senelik Sanayi Odası başkanlığımda Denizli’de yatırımlar kısıtlıydı. Ama bugün o Çardak OSB’de devasa yatırımlar gerçekleşiyor. Orada yarattığımız değerler ortaya çıkıyor. Yıllardır verdiğimiz mücadele meyvesini veriyor. Artık Çardak OSB’de en az 5 bin istihdam sağlayan, yıllık 500 milyon dolar ihracat yapan sanayi kuruluşları bacasını tüttürüyor. Çardak OSB Denizli’nin önümüzdeki günlerde en büyük gururu olacak.”ifadelerini kullandı.

”TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SUNTA FABRİKASI ÇARDAK’A KURULUYOR”

Son olarak Çardak OSB’ye 450 bin metrekareye Türkiye’nin en büyük ağaç işleyen firması AGD Türkiye’nin en büyük sunta fabrikasını kuracak. Denizli’de bu büyüklükte bir fabrika yok. Bu sene de temel atılacak. Böylece Çardak OSB, Denizli’de bugüne kadar olmayan yatırım potansiyelini oluşturacak.

MAKİNA İHTİSAS OSB’NİN KURULUM AŞAMASINDA TÜM İŞLEMLER BİTTİ

Denizli’de makina üreticilerin büyük beklentisi olan Makina İhtisas OSB’deki son durum hakkında bilgi veren Keçeci;”Bugün Denizli’de potansiyeli en yüksek sektör makina sanayisidir. O kadar değerli makina üreticilerimiz var ki yaptıkları kablo makinalarını dünyanın en gelişmiş ülkelerine satıyorlar. Tekstil ve mermer makinalarını İtalya’ya gönderiyor. Ama ne yazık ki bu arkadaşlarımız makinalarını hala sokak ortasında, montajını mahalle aralarında yapıyorlar. İdeal bir fabrikaları yok. Onlarla elele vererek Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasında bütün işlemlerini bitirdik. Oradaki yapılanma ile yıllardır hayalimiz olan ASELSAN’ı Denizli’ye getireceğiz. Makina İhtisas OSB ile müstakbel otomobil fabrikasının da silah sanayisinin de ürünlerini yapacak konuma geleceğiz.”şeklinde konuştu.

SANAYİCİNİN OLMAZSA OLMAZINI SÖYLEDİ

Keçeci, sanayicinin en büyük sorununun taşıma olduğunu dile getirerek”Bizim bugün en büyük sorunumuz ise taşımadır. Bugün İzmir’den Denizli’ye 20 dolara mal taşıyoruz. Modern ülkelerde gemi, trenle taşınan ürünler 3-5 dolara taşınıyor. Onun için demir yolu sanayici için olmazsa olmazdır. Demir yolu, deniz yoluna en ucuz şekilde ulaşmasını sağlamak lazım.”dedi.