Mutlu’dan Küçük Menderes Turu

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, Ödemiş ve Beydağ’da esnafları gezerek esnafın sorunlarına Vatan Partisi’nin çözümlerini anlattı. Mutlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Tunç Soyer’in tarım üniversitesi projesini uçukluk olarak değerlendirdi.

Mutlu’dan Küçük Menderes Turu
Yayınlama: 15.03.2019
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, Küçük Menderes turu yaptı. Yağmur çamur demeden yollara düşen Mutlu, ilk önce Beydağ halkını Vatan Partisi Beydağ Belediye Başkan Adayı Hüseyin Çakıcı ile birlikte ziyaret etti. Mutlu’nun sonraki durağı Ödemiş oldu. Ödemiş’te ise Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Abdullah Özoğlu ile birlikte Ödemiş esnafını gezdi.

Esnaf gezilerinde Rifat Mutlu, mutlu bir Beydağ ve mutlu bir Ödemiş kuracaklarını ifade ederek “Alternatifi olmayan tek madde su. Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tarım alanlarına verilen su ücretsiz olacak. Üretimin artması için elimizden geleni yapacağız. Doğayı ve emeği sömürmelerine izin vermeyeceğiz. Mutlu bir İzmir, mutlu bir Beydağ ve Ödemiş kuracağız. Bunu da insan odaklı bir belediyeyle yapacağız” dedi. Vatan Partisi’nin rant değil üretim ekonomisini kuracağını vurgulayan Mutlu, “Önce üretmemiz lazım ki üreticimiz yaşam düzeyinin üstüne çıksın. Üretimden önce rant devreye girdiği için bu durum ülkemizi bitiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu durumla mücadele etmek için ciddi imkanları var. İzmir’de ihaleye izin vermeyeceğiz. İşsizlik için önce üretim alanlarına destek vereceğiz. Tarımla ilgili her konuda İzmir Büyükşehir Beqlediyesi, danışmanlık ve eğitim hizmeti verecek. Beydağ ve Ödemiş halkıyla birlikte meclis kuracağız ve üretime hep beraber çözüm bulacağız” diyerek Beydağ ve Ödemiş halkıyla meclis kuracaklarını söyledi.

Mutlu, Edremit Belediye Başkan Adayı’na atıfta bulundu

Mutlu, “Vatan Partisi’nin ana ilkelerinden biri terörle mücadele etmek. Bir de bakıyoruz PKK ile açık açık gezenler var. Bizler HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Bütünlüğümüzü bölmek isteyenleri meclisimizde istemiyoruz. Bir bakıyoruz Edremit’te bir belediye başkan adayı diyor ki ‘Kürdistan için verilen oylar CHP’ye gidecek’ diyor böyle bir şey olmaz. CHP, Mustafa Kemal’e tamamen aykırı. Bu parti Atatürk’ün kurduğu bir parti mi hayır değil. Bir de 15 yıldır ülkemizi borçlanma batağına sürükleyen bir AKP var. İnsanımızı sömürüyorlar, bunun çözümü ulusal birliğin sağlanmasıdır. Bizim ülkemizi bölmeye çalışanlarla ilişki içinde olan HDP’yi ben de kabul etmiyorum Türk milleti de kabul etmiyor. Ülkemizi borç batağına sokan AKP’yi de kabul etmiyoruz. 17 yıldır iktidarda olanlar hep batırdı ama hiç çıkamadılar” diyerek Edremit Belediye Başkan Adayının sözlerine de atıfta bulundu.

“Bu nasıl uçukluk, arkadaş üniversite nasıl kurulur bilmiyor”

Mutlu, gençlere istihdam açacaklarını ve Ödemiş ve Beydağ’ı tarım ve turizm ilçesi hale getireceklerini söyleyerek “Bizler Mustafa Kemal’in yarım kalan devrimlerini tamamlayacağız. Beydağ ve Ödemiş, hem tarım hem de turizm kenti olacak. Herkes toprağında üretecek, biz de bunun için gerekli bütçeyi vereceğiz. Tunç Soyer tarım üniversitesi kuracağım diyor. Bu nasıl bir uçukluk, arkadaş üniversite nasıl kurulur bilmiyor. Üniversite YÖK ve Bakanlar Kurulu ile birlikte kurulur, onu da bilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuklara burs verecek diyor. Veremezsin çünkü yasaklandı. Biz bunun çözümü için İstihdam Merkezi açmayı düşünüyoruz. Ve onlara başvuran gençlerimize istihdam açacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi burs veremiyor ama bizi kurumlarımızda gençlerimizle çalışacağız. İstihdam olacak. Biz artık bu duruma böyle gitmez diyoruz. Türkiye’yi milli hükümetle yöneteceğiz. Bizi göstermiyorlar, iki seçenek sunuyorlar insanlara. Biz dolaşıyoruz, yollardayız. Bizi göstermeyenlere karşı Vatan Partisi her yerde. Milletimize tek seçenek olarak burada” dedi. Mutlu, konuşmalarında Tunç Soyer’in tarım üniversitesi projesini uçukluk olarak değerlendirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.