Necip Filiz, Babasının Adaylığı Dönemindeki Siyaseti Anlattı

Necip Filiz, Babasının Adaylığı Dönemindeki Siyaseti Anlattı

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi Ada Kara’ın sunumu Ahmet Deda’nın soruları ile seçimlerin nabzı Yerel Seçim 2019 Özel programında tutuluyor. İktidarın sahibi AK Parti’nin Denizli İl Başkanı Necip Filiz babası Ali Filiz döneminde gerçekleştirilen siyasetle günümüz siyaseti arasındaki farkları anlattı.

FİLİZ, ESKİ SİYASİ ORTAMIN OLUŞMAMASININ NEDENİ İDEOLOJİK MUHALEFET OLARAK AÇIKLADI

Programın başlangıcında Ahmet Deda’nın hatırlatması keyifli anlarların yaşanmasına neden oldu. Necip Filiz’in babası Ali Filiz’in yıllar önce Saadet Partisi’nde belediye başkanı adayı olduğu günleri hatırlatan Ahmet Deda, ”Ali Filiz, su gibi temiz” sloganını ve hayata geçirmek istediği projelerinin unutulmadığını vurguladı. Denizli’nin o gün açıklanan projelerden bazılarına hala muhtaç olduğunun altını çizdi. Necip Filiz konu ile ilgili;”O yıllarda siyasetin yapılış şekli bugünlere göre insanlarında daha çok bir araya gelmesine yönelikti. Başkan adaylarının bir masada oturduğu siyasi bir üslup ile projelerini anlattığı günlerdi. O dönemde ideolojilerden çok projeler konuşuluyordu. Bugün bunların yapılamamasının sebebi işin siyasi tarafının ağır basmasıdır. Adaylar projelerini konuşmuyor. Bunun temelinde de değişmeyen muhalefet algısıdır. İkditarı ideolojik olarak değil, yapıcı bir şekilde değerlendiren muhalefete ihtiyacımız var.”dedi.

BABASININ ADAYLIĞI SÜRECİNDEKİ ANILARINDAN BAHSETTİ

Necip Filiz, babası Ali Filiz döneminde yapılan siyaseti ve projelerini anlattı. Filiz:”Babamın adaylığı sürecinde aynı apartmadan iki belediye başkanı adayı vardı. Nihat Bey ile komşu idik. Çok güzel bir ortam vardı. Afişler hazırlanır, babam 57 Gençlikle Denizlispor maçlarına giderdi. O günden şehri jeotermal ile ısıtma projesi, hafif raylı sistemle ulaşım projesinin gerçekleşmediğini bugünde konuşulması gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

”ALİ FİLİZ’İN OĞLU OLMAK BÜYÜK BİR AVANTAJ”

Ali Filiz’in oğlu olmasının kendisi için büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Necip Filiz:”Ben ilçelerdeki AK Parti teşkilatlarımızla bir araya geldiğimizde, içlerinde babamı tanıyan veya onunla siyaset yapmış birçok büyüğümüz ile tanıştım. Hepsinin bizi kucaklaması ve yaklaşımı babam ile münasebetleri üzine oldu. Tabi bu benim gibi genç biri için siyasette çok büyük bir avantaj oldu. Bizde onların gösterdiği doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”dedi.

BABASININ NECİP FİLİZ’E HER ZAMAN VERDİĞİ NASİHAT

Babası Ali Filiz ile yaklaşan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Filiz:”Babamın sayın Cumhurbaşkanımıza olan ilgisi, o konuştuğunda ki hissiyatı duyguları o kadar yoğun ki bana:”Oğlum, Cumhurbaşkanımız öyle yerinde güzel konuşuyor ki söylediği her sözcük, her cümle iyi düşünülmüş ve her biri topluma mesaj veren cümleler. Her konuşmasını şiir ile bitiriyor.”diyor. Bunun için babam beni her gördüğünde bol bol kitap oku der.”dedi. Filiz programda geçen bu sohbeti Nihat Zeybekci’nin il danışma kurullarında okumalarını istediği ‘Mehmedim” şiiri ile bitirdi.

Yayınlama: 02.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.