Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Necip Nasır’dan TMMOB’dan Üyesi Odalara Özel İlgi

AK Parti İzmir Milletvekili

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İnşaat, Peyzaj, Çevre, Mimarlık, Makine, Harita Kadastro ve Elektrik Mühendisleri odalarının yöneticileriyle bir araya gelerek sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Nasır, kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu belirterek sektörün sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında meslek odalarıyla diyaloğun önemine dikkat çekti.

İnşaat sektöründe yıllardır edindiği deneyimle birlikte sektörün tüm bileşenleriyle bir araya gelmeye her zaman özel önem verdiğini ve İzmir ile Ankara arasında köprü görevi oluşturma misyonunu üstlendiğini kaydeden Necip Nasır, “İzmir’in yalnızca bugün ve yarınını değil, 50 yıl sonrasını planlamalıyız. Kenti hak ettiği yere taşımak için bazı stratejik adımların atılması gerekiyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının görüş ve önerileri, kentin sağlıklı büyüme ve gelişmesi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

TBMM’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyesi olduğunu da hatırlatan Necip Nasır, “24 saat esasıyla sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Kısacası; Kamu ve Mesleki sorunların hükümetimiz ile ilgili taleplerinizi bana iletin ve beni çalıştırın” dedi.

Yerel yönetimleri büyük iş düşüyor

Kenti planlarken yerel yönetimlere de büyük iş düştüğünü hatırlatan Nasır, “Bir ilçenin ihtiyacını halkının beklentilerini, sorunları ve çözüm önerilerini yerel yönetimler bilir. Bu nedenle ilçe belediyelerinin bu konuda daha etkin ve hızlı bir şekilde planlamaları tamamlamaları önem taşıyor ,Planlama yaparken bölgesiyle bütüncül, yaşam alanları, sosyal donatı alanları ve parklarıyla bir kent yaratmalıyız. Burada yerel yönetimler, Büyükşehir belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün koordineli bir şekilde çalışması gerekli. Kentin yalnızca bugününü değil gelecek projeksiyonunu da ortaya koyacak bir master plan hazırlanmalı” ifadesini kullandı.

İmar barışı çok önemli

Son dönemde gündemde olan ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen imar barışı konusuna da değinen Necip Nasır, bu barışın ülke için devrim niteliğinde olduğunu dile getirdi. Yeni çıkan planlı alanlar yönetmeliği, Mülkiyet sorununu gideren İmar barışı ve önümüzdeki günlerde eksiklikleri tamamlanarak çıkacak olan deprem yönetmeliğini fırsata çevirerek İzmir’i bölgesi ile bütüncül olarak planlayabiliriz.

İmar barışı konusunda kendisine bazı sorunlar iletildiğini de kaydeden Nasır, bu sorunların tespiti ve çözümü için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını anlattı.

Yetki ve mesleki yeterlilik beklentisi

Toplantıda meslek odaları yöneticileri de, proje ve yapı kalitesinin artırılabilmesi için yapı sektöründeki tüm bileşenlerin eşit imza ve denetim yetkisine sahip olması gerektiğine, e – imza uygulamasının önemine dikkat çekti.

Necip Nasır’ın gerçekleştirdiği toplantıdan ötürü memnuniyetlerini dile getiren Meslek odaları yöneticileri, sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin hazırlayacakları raporların merkezi hükümete iletilmesi ve takibi konusunda da destek istedi.

İzmir’in sürekli göç alan yapısı nedeniyle artan konut ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Oda yetkilileri, göç gerçeğinin önlenemez olduğunu bununla birlikte bu sürecin daha kontrollü ve planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Meslek odası yöneticileri, özellikle bazı mühendislik bölümlerinin sayısının geçmişe oranla çok artması nedeniyle piyasanın ihtiyacından fazla mezun verdiğini ve bu mezunların gerekli yeterlilikte eğitim alamadığını da sözlerine ekledi.