Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ayhan Akcan

Nereye kadar evdeyiz?

Aktif Sürveyans gereklidir..

Evde Kal ..!

Nereye kadar kal.. ?

Bu sorunun bilimsel yanıtı maalesef henüz yoktur.

21 Mart itibarı ile 65 yaş ve üstü sonrasında 20 yaş altı insanlarımıza COVİD 19 salgınından dolayı sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 35 günde ne değişti?

Epidemiyolojik olarak Etkisi oldu mu? Bu yaş grubu insanlar haklı olarak soruyor..! Nereye kadar? Sorun salgın ve halk sağlığı ise ; bilimsel olarak aktif sürveyansa geçilmelidir. Yani herkes testten geçirilmelidir. Bir kişi bile taşıyıcı olmamalıdır.

Herkes kendinden şüphelenmeye başladı.. acaba bende geçirdim mi..? Daha kötüsü diğer insan mikroplu mu?Mikropludan nasıl mikrop kapmamalıyım derdine düştü..Yani mikroplumuyum? mikrop bulaştı geçirerek kurtuldum mu? Bu mikrop belası tüm dünyada yok edilebilir mi?..kendimden şüpheleniyorum..

Huylanıyorum.. korkuyorum.. yarın ne olacak derdine düştüm.. ne zamana kadar nasıl? ..işimiz çok zor. Tek bilimsel olan önce aile hekimliğinde muhtarda AVM girişlerinde okullarda camilerde uygun resmî kamusal alanlarda yani sahada alanda evde sokakta işyerinde … testler uygulanmalıdır.. kişilerin tcnosu üzerinden e devlete ve e-nabızda işlenecek şekilde..aktif sürveyans şarttır.

Bize 35 yıl önce Tıp Fakültesinde Halk Sağlığı dersinde bu öğretildi. Evde kal .. evet evdeyiz.. ama nereye kadar?

Soru bu..

yanıt çık hayatını normale döndür ..

kendini koru..

bu mu..

hayır çözüm

AKTİF SÜRVEYANS

Zaten kapacaksın. Şimdiki sisteme göre hiç şansın yok. Beklenen de o. Koru kendini. Koruyabilirsen . Hasta olup Haberi olmayanın oranı yüzde 85 .. yani şu anda tespit ediLen 110 bin; pervelans en az bir milyon..

Azalıyor. Evet hastaneye başvuranlarda azalma var. Madem niye 1000 yataklı hastane ; mevcutların çoğunu salgın hastanesine dönüştürüyor? Durmadan solunum cihazı yapılıyor.. Sorun aşı bulununcaya kadar bitmez… dünyada böyle.. bizde de.. maalesef. Soru şu biz ne yapacağız? Nereye kadar evdeyiz?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER