Nikahsız Yaşadığı Kadının Terk Ettiği Kocasını Öldüren Adama Tahrik İndirimi

İzmir’de dini nikahla birlikte yaşadığı kadının, terk ettiği kocası İsmet Sarsılır’ı (39) öldürdüğü iddia edilen Orhan Elalmış (38) ile babası Erol Elalmış (62) hakkında istenen ceza belli oldu. Duruşma savcısı, baba-oğlun cinayeti haksız tahrik altında işlediğini ifade ederek haklarında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Nikahsız Yaşadığı Kadının Terk Ettiği Kocasını Öldüren Adama Tahrik İndirimi
Yayınlama: 14.05.2019
A+
A-

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu sanık Orhan Elalmış ile tutuksuz sanık Erol Elalmış ve tarafların avukatları katıldı. Esasa ilişkin mütalaasını mahkemeye sunan duruşma savcısı, sanıkların olayı haksız tahrik etkisiyle gerçekleştirdiklerini ifade etti. İddia makamı, Orhan Elalmış ve Erol Elalmış hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini isteyerek, Orhan Elalmış’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. 

Sanıklara, esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, Orhan Elalmış’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Olay 

25 Kasım 2017 tarihinde, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Kadriye Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İsmet Sarsılır’ın eşi Ü.S. (29), şiddetli geçimsizlik nedeniyle evinden ayrılıp, annesinin yanına yerleşti. İddialara göre; Sarsılır’dan henüz boşanmayan Ü.S., bir süre sonra aynı mahallede oturan Orhan Elalmış ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Sarsılır’dan olan çocuklarını da yanına alan ve Elalmış’tan hamile kalan Ü.S., çocuğunu aldırmak istedi. Orhan Elalmış’ın “Sen o çocuğu aldırırsan ben de senin çocuklarını öldürürüm” sözlerine şahit olan M.S. ise babası Sarsılar’a giderek, “Üvey babam bizi öldürecekmiş, buradan kaçalım” diye ağladı. Yine iddialara göre; Sarsılır, bu sözler üzerine Orhan Elalmış hakkında küfürler edip, “Kimse benim çocuklarıma dokunamaz” diyerek bağırmaya başladı. Konuşmaları duyan Orhan Elalmış, babası Erol Elalmış ile birlikte sokağa geldi. Baba-oğul ile İsmet Sarsılır arasında sokakta başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Orhan Elalmış, yanında getirdiği pompalı tüfekle Sarsılır’a ateş etti. Ağır yaralanan İsmet Sarsılır, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olay yerinden kaçan Orhan Elalmış ile babası Erol Elalmış ise yakalanarak, gözaltına alındı. Baba-oğul, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Orhan ile babası Erol Elalmış hakkında, “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.