Öğrencilerden işaret diliyle farkındalık videosu

İZMİR’DE FARKLI ÜNİVERSİTELERDE OKUYAN DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİ HEKİMLİK MESLEĞİNDE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALABİLMEK VE ENGELLİ BİREYLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN İŞARET DİLİ İLE GÜNDOĞDU MEYDANINDA İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR. 2 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN 11 ÖĞRENCİNİN GÖREV ALDIĞI VİDEO KISA SÜREDE SOSYAL MEDYADA BİNLERCE PAYLAŞIM YAPILDI.

Öğrencilerden işaret diliyle farkındalık videosu
Yayınlama: 03.12.2018
A+
A-

İzmir’de farklı üniversitelerde okuyan diş hekimliği öğrencileri hekimlik mesleğinde işaret dili eğitimi alabilmek ve engelli bireylere daha iyi hizmet verebilmek için işaret diliyle Gündoğdu Meydanı’nda İstiklal Marşı’nı okudu. 2 farklı üniversiteden 11 öğrencinin görev aldığı video, kısa sürede sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle İzmir’de farklı bir etkinlik düzenlendi. İzmir Dişhekimleri Odası Öğrenci kolu, Ege Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi Dişhekimliği bölümü öğrencileri Gündoğdu Meydanı’nda İstiklal Marş’ını eğitim almadan işaret diliyle okudu. İşitme engelli vatandaşlarla hastalıkları konusunda yeterli bilgiyi alamadıkları sorunundan yola çıkarak video hazırladıklarını belirten Aybike Köse, amaçlarının işaret dili eğitiminin tüm üniversitelerde diş hekimliği bölümlerine verilmesinin sağlanması olduğunu belirtti. Köse, “Özellikle bir hekim olarak işaret dili bilmenin önemine dikkat çeken bu videoda 10 diş hekimliği öğrencisi görev almış ve yine bir diş hekimliği öğrencisi tarafından kayda alınmıştır. Aramızda hiçbir farkın bulunmadığı yüz binlerce engelli bireye hayatı daha da kolaylaştırmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.