Ölmekten daha ölmek

SS Karşıyakalı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı

Karşıyakalı Kooperatif instagram hesabına akşam vakti Dm ‘ den gelen bir mesaj duygularımı altüst etti.
” Sizden ilim istiyorum!!!! “
“Eşimin, beni çok kültürsüz ve asla kendini ifade edemeyen nerde ne yapmasını bilmeyen biri olarak görmesinden bıktım ALLAH rızası için sizden ilim rica ediyorum “
Noktasına virgülüne imla hatasına kadar mesaj buydu.
Empatiyle yaşayan bir ruh böyle bir mesajı okuduktan sonra nasıl kendine gelebilir?

Birkaç paragraflık yazışmanın ardından İstanbul’ da yaşadığını sayfamızı tesadüfen takip ettiğini öğrendim. Bir kahve içimi sürede dünyasını açmaya hazır yorgun bir ruh.İzin vermezmiş eşi tek başına sokağa çıkmasına.Bir kahve zamanı değil bir de Istanbul yolu varmış arada.Yalnızlığı ve çaresizliği içinde bıraktım o yardım çığlığı atan kimsesiz ruhu.Birkaç cümleye sığan moral mesajı yazmaktan başka yapacak birşeyim yoktu. Nasıl bir çaresizlik insanı kime gideceği belli olmayan bir yardım çığlığı atmaya zorlar. Para değil istediği, iş değil, herhangi maddi bişey değil ezilmiş ruhunun yaralarını iyi edecek bir merhem istediği. Ölmekten öte ölmeler var. Ruha edilen eziyetin bin bir türlü hali var. Bazen aşağılanmak, kimi zaman yok sayılmak hemde aynı çatı altında yaşadığın kişi tarafından. “Kocam” dediğin insan tarafından!! Ölmekten daha ölmek. bilim herşeyin enerjiden oluştuğunu kanıtladı, bazı insanlar bunu duymadı mı? Kütleleştiremediğimiz duygularla yaratılmış olmamızın anlamını sormayı hiç akıl etik mi? Eyy bu dünyanın sırrına erememiş zavallı adam, eve kapattığın horladığın insandan saymadığın o kadının duygularını kilitle hadi kilitleyebilirsen. Zincirle hadi düşüncelerini.Hadi büyük herşeye gücü yeten bayım hergün sana beddua eden kalbi döverek sustur. Sok o katran kaplı elini kadının göğsünden içeri , yar böğrünü, kalbini tut ve bağla yaydığı enerjiyi. Yok mu yapamadın mı. Bak olmadı bu!! Eyvah başın dertte, o kalp attığı müddetçe sana her daim kötü enerji gönderecek ve tümü iyilik enerjisiyle dönen dünyada huzur seni bulamayacak.O kalbi tutup yerinden mi söktün!! Bravo!! Kendini sonsuza dek karanlığın zindanına kilitledin!! Yok mu sanıyorsun o kalbi seven kalpler! Bir tek kalpken sana beddua eden şimdi hepbirlikte karşındalar. Kendinle yüzleş önce, senin sorunun sensin!!

Unutun kötülüğü, kötülük sadece sahibine eziyet düşmana hizmet eder.Sevgiyle dönen kainatın sesine kulak verin. Sevin! Dalında sallanan limonu seretmeyi sevin, ödevini yapan çocuğu seyretmeyi sevin, rüzgarın sesini sevin, müziği sevin ama en çok kadını sevin. Kadın olsanızda erkek olsanızda en çok kadını sevin. Karşılık beklemeden sevin kadını. Yaşına, tipine, konumuna bakmadan sadece kadın olduğu için onu sevin. Yaratan bile onu sevmiş ki tüm hassas duygularla yaratmış kadını, doğurma gücünü kadına vermiş. Anneniz, kardeşiniz, dostunuz, bire bin katan bir varlık olduğu için kadını sevin. Sevin ki o potansiyelinde ki varolan iyi duyguların çiçeklerini açtırsın.Yanında olun, yoldaşı olun. Yolunu açtığınız her kadın yolunuza ışığını gönderir. Kadın üretsin, kadın huzurlu olsun ki dünya yaşanılası bir yer olsun.. Mutlaka bir kadın yada bir başka kadın için yapabileceğiniz birşey vardır. Kendiniz için birşey yapmak istediğinizde bir kadının yolunu açın.

Tanıdığınız her kadını bir kadın kooperatifine ortak yapın yada ortak olması için teşvik edin. Kadın üretsin çünkü kadın üretmek yaratmak için var.Kadının önünü keserseniz eve hapsederseniz o fıtratına karşı gelemez, yaratır, kötü enerji yatatır, mutsuzluk yaratır illa bişey yaratır. Evde oturup konu komşuya vermek için yarattıkları onu durdurmaz o yarattığını dönüşüme katmak zorunda. Aksi onun yaradanına karşı gelmesidir. Hiçbir varlık yaradılış özelliğinin dışında hareket edemez. Çekilin onun yaradanının verdiği görevle arasından! Kadın üretsin.” Paraya ihtiyacı yok otursun evde ben ona bakarım ” diyen zihin iyi birşey yaptığını sanıyorsa yanılıyor.Sabahtan akşama temizlenen evin temizliği hiç bitmez.Sonsuz kez silinen yerlere mutsuzluk yapışır.İşe yaramazlık hissi döker kadın yere döner bir daha siler umutsuzluk dökülür sonra ve ertesi gün yine yeniden dökülür durur boğulan duygular. O ev erkeği de boğar kadını da boğar.Karşıyakalı kadın Kooperatifinin ortakları bu sırra ermiş insanlar. Aralarında devlet tiyatrolarında oyuncu da var, ses sanatçısı da, bankacı da var, önemli görevlerden emekli olanda. Çoğunun bir yan gelire ihtiyacı yok, onlar üretmenin onlara verdiği huzurun peşindeler. Kadının kadınlarla bir arada olmasının verdiği bütünlük hissini seviyorlar. Tüm bu sebeplerden ürettikleri her üründe sevgi var, iyi enerji var, beraberlik var. Hadi kendinize bir iyilik yapın, yakınlarınızda ki kadın kooperatifleri hangileri öğrenin ya gidip ürünlerinden alın yada bir kadını, kadın kooperatifine ortak yapın. Yol açanın yolu açılsın.

Yayınlama: 04.02.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.