Ömer Oklu İzmir Maratonunun tozunu attı

Denizli’de Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal’ın, sponsor olduğu atletlerden Ömer Oklu, hafta sonu İzmir’de yapılan Uluslararası Maratonda 42 Kilometrede rakiplerini geride bırakarak 2. Oldu.

Ömer Oklu İzmir Maratonunun tozunu attı
Yayınlama: 19.04.2022
A+
A-

Dünya maratonu yol yarışları arasına giren büyük ödüllü yarış olan 3. Uluslararası Maraton İzmir Yarışı hafta sonu İzmir’de koşuldu. Yerli ve yabancı binlerce atletin katıldığı yarışta 42 Kilometre kategorisinde Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal’ın, sponsor olduğu atletlerden Ömer Oklu, 2 saat 43 dakikada parkuru tamamlayarak Türkler Genel Klasmanında 2. Oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu, Dünya Atletizm Federasyonu ve İzmir Belediyesi iş birliğiyle bu yıl 3. Kez düzenlenen Uluslararası İzmir Maratonu koşuldu. Maratonun startını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhunbilge ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman verdi.

Dünyanın en hızlı maratonu


Geçen yıl Tsegaye Getachew’in 2.09.35’lik derecesiyle “Türkiye’nin en hızlı parkuru” olan Maraton İzmir, unvanını bu yarışta da korudu. Maratonda Rutini’dan Kenya’dan Lanny 2.09.27 derecesiyle birinci olup Türkiye maraton parkur rekorunu 8 saniye geliştirerek birinci olup en hızlı maraton parkuru unvanını perçinledi. Türk Erkekler de Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal’ın, sponsor olduğu atlet Ömer Oklu 2 saat 43 dakika ile Türk sporcular olarak genel Klasman 2. Si olarak kürsüde yer aldı. Dünyaca ünlü maratona 43 ülkeden 500’den fazla sporcunun katıldığına dikkat çeken Atlet Ömer Oklu, “Türkiye’nin en hızlı maraton parkuru olma özelliğine sahip, Maraton İzmir, bu senede büyük bir heyecanla koşuldu. Geçen seneye göre sekiz saniye daha hızlı koşulan parkur, bu şekilde Türkiye’nin en hızlı parkuru, olma özelliğini de koruyarak devam ettirdi. Bizde İsa Dal Bey ve Evteks Tekstil, sponsorluğunda İzmir Maratonunda yerimizi aldık. 2 saat 43 dakikalık parkur tamamlama sürem ile Türk erkekler genel klasmanında 2. Olarak maratonu tamamladım. Milli atletlerinde bulunduğu, bu müsabakada 2. Olarak kürsüde yer almak, bizi ve sponsorumuz İsa Dal beyi gururlandırdı. Her şey için kendisine teşekkür ediyoruz.” Dedi. Atletlerin sponsoru Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal’da “Ülkemizin önemli maratonlarından biri İzmir Maratonu, geçen hafta koşuldu. 42. 2 kilometrelik bu yarışta ilimizi temsil eden ve aynı zamanda sponsoru olduğumuz değerli sporcumuz Ömer Oklu, genel klasmanda 19. Türkler klasmanında 2. Olarak yarışı tamamladı. 2 saat 43 dakikalık derecesi gerçekten çok önemli. Amatör olarak bu sporu, hem iş dünyasında iş hayatında olup, çalışan olup aynı zamanda bu sporu yürüterek 2 saat 43 dakikalık derecede bu kadar değerli sporcular arasında ikinci olarak tamamlaması ilimiz ve aynı zamanda tabi ki bizler için çok büyük gurur vesilesi, sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.