Onlara 365 Gün Engel Yok

Aydın’da engelli bireyler aileleriyle birlikte her hafta düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerle, toplumun içinde yer alma ve kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. 

Onlara 365 Gün Engel Yok
Yayınlama: 17.12.2018
A+
A-

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler ile engelli bireyler yılın 365 gününü dolu dolu geçiriyor. Son olarak 25 engelli birey aileleriyle birlikte Aydın Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Çine Kuvayi Milliye Müzesi gezisine katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait özel olarak tasarlanan asansörlü otobüs ile Çine’ye giden engelli bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün geçirdi. Müze gezisinin ardından çay keyfi yapan engelliler, parktaki gölette bulunan ördekleri kendi elleriyle besleyerek günün tadını çıkardı. Son olarak meşhur Çine köftesinden de tatma imkanı bulan engelli bireyler ve aileleri anı defterlerine bir yenisini daha ekleme fırsatı buldu. 

‘GEZİLERİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ’

Spor İl Müdürvekili Mikail Kavaklı, engelliler gününü yılın 365 gününe yaydıklarını ifade ederek, “Aydın’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ötesinde bir gün olarak değil de biz olayı 365 güne yaymış durumdayız. Her Çarşamba gününü engelliler haftası ilan ettik. Çarşamba günleri bütün engelli kardeşlerimiz için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimiz olarak kütüphane gezilerimiz, il ve ilçelerimizin tarihi turistik ve sosyal alanlarındaki gezilerimizi devam ettiriyoruz” dedi. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı onlara-365-gun-engel-yok4.jpg

BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN TOPLUMUN İÇİNDE KATILMALARI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Yıl içerisinde her gün engellilerle birlikte olduklarını belirten Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu da, “Aydın Gençlik Merkezi olarak Çine Kuvayi Milliye Müzesine gideceğiz. 25 tane engelli gencimiz ve aileleriyle birlikte müzeyi gezeceğiz. Bir gün değil yıl içerisinde her gün, engellileri anmak ve onlarla birlikte olmak, onların sosyal hayata katılması ve toplumun içerisinde olması için mücadele veriyoruz” diye konuştu. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı onlara-365-gun-engel-yok6.jpg

‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’

Bu tür gezilerden çok memnun olduğunu belirten ve yetkililere teşekkür eden engelli bireylerden Ümit Şahin’in annesi Nazire Şahin ise, “Ben bir engelli annesiyim, oğlumla gurur duyuyorum. Düzenlenen bu gezilere katılıyoruz. Bu sayede her zaman hatırlanıyoruz. Önceki gezilerde çekildiğimiz fotoğraflara baktığımızda anılarımız tazeleniyor, Allah razı olsun, çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu tür gezilerle yeni arkadaşlıklar edindiğini belirten engelli Tolga Önel de, “Bizlerle ilgileniyorlar mutlu oluyoruz. Biz de mutlu oluyoruz, onlar da mutlu oluyor. Evde oturmaktansa, böyle gezilere katılmak bizim için daha güzel oluyor. Güzel yerler görüyoruz, arkadaşlıklar ediniyoruz. Engelli olmak bu gezilere katılmaya mani değil” diye konuştu. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı onlara-365-gun-engel-yok3.jpg

BİZ ENGELLİLER EVDE KALMAK İSTEMİYORUZ’

Evde oturmak istemediğini söyleyen engelli Harun Çetin ise, “Farklı yerler görmek bizim için çok güzel bir şey. Çünkü biz engelliler evde kalmak istemiyoruz. Dışarıya çıkıp sosyal faaliyetlere katılmak istiyoruz” diyerek, bu tür güzellikleri kendilerine sundukları için yetkililere teşekkür etti. 
Harun Çetin’in babası Yaşar Çetin ise, oğlu Harun’un bu tür etkinlikler sayesinde kendisini daha iyi hissettiğini ifade ederek çocuğuyla ilgilenen yetkililere teşekkür etti. 

AYDIN İHA 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.