OYDER Başkan Vekili Turgay Mersin, ‘ÖTV indirimi ve Hurda indirimi gelir mi?’ sorusuna yanıt verdi!

Pamukkale TV’de yayınlanan Ahmet Deda ile Egeyön Haber programı’nın konuğu OYDER Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği yönetim kurulu başkan vekili, Sadık grubu yönetim kurulu başkanı Turgay Mersin oldu. Mersin’in bir çok kez gündeme gelen ÖTV indirimi ve hurda araçlar konusunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

OYDER Başkan Vekili Turgay Mersin, ‘ÖTV indirimi ve Hurda indirimi gelir mi?’ sorusuna yanıt verdi!
Yayınlama: 29.06.2020
A+
A-

Ahmet Deda ile Egeyön Haber’in konuğu OYDER Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği yönetim kurulu başkan vekili, Sadık grubu yönetim kurulu başkanı Turgay Mersin oldu. Pandemi sürecinde otomotiv fiyatlarının artışı, hurda araç fiyatlarındaki son durum ve ÖTV indirimi ile ilgili gündeme dair konular ele alındı. Pandemi sürecinde otomotiv sektörünün durumu hakkında konuşan İş insanı Turgay Mersin, ‘Aslında pandemi sürecinde fiyatlar katlanmadı. Biliyorsunuz ki pandemi sürecinde bir çok fabrika kapandı. Dünya’da ve Türkiye’de. Bu sektörlerin içinde otomotiv sektörü de aynı şekilde üretimler durduruldu. Bu da arzı azalttı. Dolayısıyla araç az olduğu için ve talepler de olduğu için fiyatlarda bir artış yaşandı. Biz OYDER olarak ve bayi olarak sektörde üretilen araç sayısı arttığında Temmuz ve Ağustos aylarında araç bolluğunda bir sıkıntı yaşanmayacak, ikinci elde de yürüyen fiyatların yükselişi duracak, belki de biraz geriye gelebilir.’ ifadelerini kullandı.

‘ÖTV indiriminin gelme ihtimali yok’

Yakın zamanda gündeme gelen ÖTV indirimi ile ilgili fikirlerini de Ahmet Deda’ya açıklayan Mersin, ‘ Bu konu ile ilgili sürekli dedikodular çıkıyor. ÖTV iniyor, Ötv iniyor’ diye. ÖTV’nin inme olasılığı yok. Böyle bir çalışma da yok. Biz haftada bir kaç kere orada başkanlarla, hazine ile görüşüyoruz. Böyle bir ihtimal yok. Çünkü devletin böyle bir dönemde vergiye ihtiyacı var. Zaten otomobil konusunda sıkıntı var. Ne zaman ÖTV’ye indirim gelir? Şimdi stoklar şişerse, satılamaz hale gelirse, o zaman ÖTV’ye indirim gelir. Hurda indirimi gelir. Tabi hurda meselesi bambaşka bir konu’ ifadelerini kullandı.

OYDER Başkan Vekili Turgay Mersin: ‘Hurda indiriminin yapılması lazım’

Ahmet Deda’nın sorusu üzerine Hurda indirimi hakkındaki görüşlerini de ifade eden Başkan Mersin, ‘Hurda konusunda da bir indirim gözükmüyor. Ancak hurda indiriminin yapılması lazım. Neden? Gelişmiş ülkelerde hurda indirimi sürekli devam eden bir süreç. Çünkü artık, biliyoruz ki eski araçlar trafiğe zarar vermeye başlıyor. Yollarda ama freni tutmuyor, ama direksiyonda arıza çıkıyor. Kazalara dikkat edin, genelde bir çoğunda 15 yıldan eski araçlar vardır. Ve bunların içerisinde de sağ çıkan çok azdır. Bu nedenle hurda indiriminin kalıcı hale gelmesi lazım. Çevre temizliğini arttırmak için hurda indirimi gelmeli. Bunu yeni araçların satılması için değil, az önce saydığım nedenler için bunu söylüyorum. Bu memleketimizin selameti için. Avrupa ülkelerinde belli bir süreyi doldurmuş araçlar zaten hurdaya ayrılıyor. Tam da bahsettiğimiz bu nedenlerden dolayı.’ dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI VİDEOMUZDA İZLEYEBİLİRSİNİZ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.