Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgener Genç Girişimcilere Dikkat Çekti

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) ABD Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen “İzmir’de Girişimcilik Paneli”nde, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Shari Stout ağırlandı.

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO)

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) ABD Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen “İzmir’de Girişimcilik Paneli”nde, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Shari Stout ağırlandı. Açılış konuşmasını İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in yaptığı panelde, Amerika’da yatırım, girişimcilerin faaliyetleri, girişimci teşvikleri, girişimcilik proje örnekleri ve firmaların başarı hikayeleri konulu başlıklar yer aldı. Özgener konuşmasında devrin  artık genç girişimcilerin, fikirlerini ekonomik bir kazanca dönüştürebilenlerin devri olduğuna dikkat çekti.

ÖZGENER: “DEVİR GENÇ GİRİŞİMCİLERİN DEVRİ”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, katma değerli ihracat, üretim yapmak ve istihdam sağlayabilmek için girişimcilere destek verilmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak “Bugün girişimcilik dediğinizde çağın ihtiyaçlarını önceden görmeyi, yeni fikirlerin somut ürünler olarak hayat bulmasını ve inovasyonu anlıyoruz. Devir artık genç girişimcilerin, fikirlerini ekonomik bir kazanca dönüştürebilenlerin devri. Bu işi elbette dijital dünyanın içine doğmuş X, Y, Z kuşakları geleneksel sanayi ve ticaret dünyasından çok daha iyi biliyor. İş onları buluşturmakta, yeni bir ekonomik değer süreci oluşturmakta. Kentimizin ve bölgemizin gelişmesi için bir yandan geleneksel sektörlerde, mevcut işlerimizde yenilikçi adımlar atılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi, fark yaratılması gerekiyor; diğer yandan ise yükselen sektörlere yönelerek dünyada rekabet üstünlüğü olan mal ve hizmetleri üretmek büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı izto-abd-ticari-atesesini-agirladi5.jpg

Girişimcilerin fikirlerini ekonomik bir değere dönüştürmesinin zorlu süreçlerden geçtiğine de değinen Özgener “Fikir aşamasından başlayarak pek çok eşiği aşmaya çalışan girişimcilerin en büyük sorunu olan finansmanda da önemli gelişmeler olduğunu, teşvik ve destek mekanizmalarının arttığını sevinerek görüyoruz. Bugün teknoloji odaklı girişimler son hızla yükseliyor. Onlara destek sağlayan finansal araçlar da hızla çeşitleniyor. Yerel ve global boyutta risk sermayesi, kitle fonlama, melek yatırım ve diğer alternatif finans yöntemleri yenilikçi girişimlerin hayata geçmesinde can suyu olarak işlev görüyor.” diyerek girişimcilikte rotayı doğru belirlemek için en büyük sermayenin ‘doğru bilgi’ olduğunu belirtti. Özgener, girişimcilik ve inovasyon merkezi olması konusunda model olabilecek Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni İzmir’e en kısa zamanda kazandırmayı amaçladıklarını belirterek intrapreneurship ( kurum içi girişimcilik) kültürünün tüm işletmelere yayılması ve her çalışanın yenilikçi, yaratıcı düşünce sistemini benimsemesi gerektiğini vurguladı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı izto-abd-ticari-atesesini-agirladi4.jpg

STOUT: “TÜRK ŞİRKETLERİNİN KALİTESİNDEN ÇOK ETKİLENDİM”

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Shari Stout ise “Bizim büyükelçiliğimiz adına, başta İzmir ticareti olmak üzere, bütün iş kuruluşlarına, İzmir’deki iş topluluklarına bizi ve ABD’deki yatırımları destekledikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bir şirket kurmak çok güzel bir şey, fakat aynı zamanda çok zor bir mesele. ABD, yatırımcıların ve risk alıcıların bir ülkesidir. Bizim tüketici pazarlarımız çok çeşitli. ABD pazarına girmek ürkütücü olabilir, ama yatırımcıları desteklemek için çok güzel projeler düzenleniyor. Türk şirketlerinin ABD’ye bu kadar ilgi duymasından dolayı çok mutluyum ve bu firmaların kalitesinden çok etkilendim. Bu firmalar kendi sınırlarının ötesine gitmek istemektedirler. ABD hükümeti gibi, İzmir de çok önemli bir girişimcilik kentidir. İzmir, İstanbul ve Ankara’daki ekiplerimiz büyük veya küçük Türk şirketlerinin ABD pazarına girmesinde yardımcı olmaktadırlar.” diyerek girişimcilere, küresel olarak şirketlerini büyütmelerine yardımcı olabilmek için geliştirdikleri “Select USA” projesinden bahsetti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı izto-abd-ticari-atesesini-agirladi1.jpg

Panel, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Rotary Kulübü, Egeli İş Adamları Derneği (EGIAD) ve Değişim Liderleri Derneği’nin faaliyetlerini, proje örneklerini anlatıp; Pizza Locale, Kodeco gibi firma sahiplerinin başarı hikayelerini paylaşmalarının ardından sona erdi.

Haber: Simay Gürkan- Halil Güngör