Özşanal’a ilişkin tekzip ve düzeltme

07/12/2019 tarihli İhlas Haber Ajansı kaynaklı Ege Yön Haber’de yer alan ‘Öz Şanal’ın kurucusu FETÖ’den gözaltında” haberi tamamen gerçek dışı olup adı geçen Sabri Karaca’nın Özşanal Şirketinin hiçbir zaman kurucusu olmadığı ve hali hazırda şirketle hiçbir ticari fiili ve hukuki bağının bulunmadığı ve önceli haberi tekziple bu hususu kamu oyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Özşanal’a ilişkin tekzip ve düzeltme

TEKZİP VE DÜZELTEME

07/12/2019 tarihli İhlas Haber Ajansı kaynaklı Ege Yön Haber’de yer alan ‘Öz Şanal’ın kurucusu FETÖ’den gözaltında” haberi tamamen gerçek dışı olup adı geçen Sabri Karaca’nın Özşanal şirketinin hiçbir zaman kurucusu olmadığı ve hali hazırda şirketle hiçbir ticari fiili ve hukuki bağının bulunmadığını belirtmek isteriz. Hal böyle iken manşette geçen ‘Özşanal’ın kurucusu’ ibaresi şirketimizin gerçek krucusunun lekenmeme hakkını ihlal etmektedir.

Şirketimiz 25.02.1993 tarihinde Hakan Şana ve Mustafa Şanal tarafından Özşanal Züccaciye ve Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. olarak kurulmuş olup, o tarihtet itibaren bugüne yasal mevzuata uygun olarak varlığını devam ettirmektedir. Gün itibari ile de sadece kendi bünyesinde 700 kişi olmak üzere dolaylı yoldan 1.000 kişinin üzerinde istihdam sağlayan, Milli ve Ahlaki değerlere bağlı kalarak faaliyetlerini yürütmeyi ve bu faaliyetleriyle de ülkesine en üst düzeyde hizmet etmeyi misyon edinmiş bir şirkettir. Her kamu kurumunda ve özel kurumda olduğu gibi ÖZŞANAL gibi büyük bir firmanın çalışanları arasında da gayri yasal davranan şahıslar bulunabilmektedir. Ancak bunların adının ÖZŞANAL ile birlikte anılması üzücüdür.

Duyduğumuz elem ve üzüntünün yanında yapılan haberlerin hukuka aykırı olduğunu, ceza soruşturmalarının tamamen şahsi olduğunu burada hakkında soruşturma açılan kişinin yanına ismimizin konulmasının iyi niyetli olmadığını, söz konusu terör örgütünün toplumumuza verdiği zarar ve bu konuda toplumumuzda ve dahi hepimizde oluşan hassasiyet göz önüne alındığında ve şirketimizin oluşturduğu istihdam ve ekonomiye yaptığı katkılar düşünüldüğünde, böylesine alçak bir terör örgütü ile şirketimizin isminin yan yana dahi geçmesinin şirketimizi uğratacağı zararın ve tedarikçiler, bankalar, müşteriler nezdinde yaratacağı itibar kaybının büyüklüğü bir yana, şirketimizin manevi bütünlüğünde açacağı yaranın da telafisi mümkün olmayacaktır.

Bu nedenlerle şirketimizin ve şirketimizin kurucusunun şerek ve haysiyetini zedeleyeci, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan ve lekenmeme hakkını ihlal eden gerçek dışı haber yapılmıştır.. Yapılan haberi tekzip ediyor ve duyduyuğumuz üzüntüyü kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yayınlama: 11.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.