Özuslu: “Dirençli kentler için hep birlikte çalışacağız”

Karşıyaka Belediyesi “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı”nı açıkladı. Tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, küresel iklim krizine karşı İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem planı hazırlayan ve önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda Karşıyaka Belediyesi’ne her zaman destek vereceğini söyledi.

Özuslu: “Dirençli kentler için hep birlikte çalışacağız”
Yayınlama: 18.01.2022
A+
A-


Karşıyaka Belediyesi tarafından iklim krizine dikkat çekmek ve iklim kriziyle mücadele etmek için hazırlanan “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde tanıtıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay ile davetliler katıldı.

Program 10 yaşındaki Öykü Çiftçi’nin “Bir Çocuğun Çağrısı” şiirini okumasıyla başladı. Ardından konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, yerel yönetimlerin her anlamda yaşanabilir kentler yaratabilmek için var gücüyle çalışmak zorunda olduğunu hatırlattı.

“Çok kıymetli bir çalışma”

İklim değişikliğinin yarattığı tahribata değinen Özuslu, “İklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji çok boyutlu ve çok aktörlü ele alınması gereken ve böylesi eylem planlarıyla üzerinde çalışılması gereken bir konu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de geçen sene mecliste onaylanarak hayata geçirdiğimiz İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem planıyla bu konularda önemli adımlar attığımızın ve atacağımızın teminatını vermiş bulunuyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin farklı paydaşlarla birlikte geliştirdiği ve şimdi eyleme dönüştürmek üzere olduğu ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Planı’ elbette kalıcı bir farkındalık ve kapasite artışı sunması açısından oldukça kıymeti veriler sağlayacak. Dirençli kentler yaratmanın önemli adımlarından birini oluşturacak bu çalışmaya, Büyükşehir Belediyesi olarak Tunç Soyer’in önderliğinde bütünsel çözümlerin gerekliliği noktasında her zaman destek vereceğiz” dedi.

“Herkes çaba göstermeli”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da projeye dair sunum yaptı. Sorunun boyutlarına değinen Cemil Tugay, “Küresel iklim krizine karşı bir taraftan sessiz sedasız önlemler almaya çalışırken, diğer taraftan uygulanabilir, sürdürülebilir eylem planı ile bir mücadele ortaya koymamız gerektiğinin farkına en başından vardık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile tam uyum içerisinde olacağız. Orada duyarlı bir ekip ve duyarlı belediye başkanımızın işbirliği ve desteği ile bu süreci olgunlaştırdık. Bu sorunun bizi hapsettiği zindandan kurtulmak zorundayız. Her bir bireyin çaba göstermesi gereken bir konu. Hiç kimse ‘Ben tek başıma bir şey yaparak bir şey değiştiremem’ demesin. Gün içerisinde alacağınız küçük önlemlerle birçok şeyi başarabiliriz” diye konuştu.

“Onların geleceğini bizler yok ettik”

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay da “Alışkanlıklarımızın, politikalarımızın neden olduğu sürecin içerisinde pırıl pırıl genç arkadaşımızın sözlerine kulak vermek zorundayız. Çünkü onların geleceğini bizler yok ettik. Bu proje sözün eyleme dönmesi noktasında çok önemli bir adım olacak. Yaşanabilir bir dünya için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

“Sürdürülebilir projeler yapılmalı”

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar ise artık önlem almanın zamanı geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Son iki yıldır hayatımızı alt üst eden pandemiyle birlikte iklim değişikliğinin etkilerini fazlasıyla hissettiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Yaşadığımız ve yaşamaya devam edeceğimiz olaylar, artık afetlere karşı dirençli, iklim değişimine uyumlu bir yönetim anlayışı içerisinde, sürdürülebilir projeler doğrultusunda hareket etmemizi zorunlu hale getiriyor.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.