Pagos Üretici Pazarı Açıldı

Kadifekale’nin kent turizmine kazandırmak ve ürtetici ile tüketiciyi aracısız bir araya getirmek amacıyla kurulan Pagos Üretici Pazarı açılışı gerçekleştirildi.

Pagos Üretici Pazarı Açıldı

İzmir’’de Kadifekale surları içerisinde her Cumartesi günü kurulacak olan Pagos Üretici Pazarı’nın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri Prof. Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko ve Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ile ilç e belediye başkanları, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve vatandaşların katılımı ile yaptı.

Pazar ile Kadifekale’yi cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanırken, pek çok kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerde alıcılar ile buluşacak. Kadifekale’den 90 kadın üretici, İzmir genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifinin bulunan pazarda meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar çok zengin bir ürün çeşitliliği bulunmakta.

“PERSPEKTİFİMİZ ANADIR, ÜRETENDİR; KADINDIR”

Açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Soyer konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın emeğini öncelikli kılan hizmet anlayışı güttüklerini ifade etti. Soyer, “Üreticilerimiz aracısız bir biçimde alıcılarla bulaşacak. Bu sadece bir başlangıç. Seçim öncesi belirttiğimiz gibi İzmir’in her ilçesinde üretici pazarları açacağız ve her alanda kadınlara fırsatlar açarak;  kadınların emeği ve düşüncesi ile İzmir’e değer katmasını, İzmir’in değerini büyütmesini vazgeçilmez görev olarak görüyoruz. Siyasetçiler, sadece devlet kavramını kullanıp toplumu da sadece bu kavram üzerinden şekillendirdi. Biz İzmir’e “Belediye Ana” söylemi ile geldik. İzmir’in mahallelerinden sokaklarına, kırlarından tarlalarına her yere ana şefkati ile dokunacağız. İzmir’deki refahı da adil bir şekilde paylaştıracağız. İzmir’de tarihi değişim “Belediye Ana” ile başladı. Temel perspektifimiz anadır, üretendir; kadındır” dedi.

İZMİR’İN ANKA KUŞU: KADİFEKALE

Kadifekale’nin turizm değerini olduğunu ve bu değerin kente yeniden kazandırılması için çalışmalar yapıldığını dile getiren Soyer, “Küçüklüğümde annem babam elimden tutar, Kadifekale’ye getirir ve turistlerle konuşmamı isterdi. Çünkü Kadifekale turizm otobüsleriyle doluydu. Dünyanın her yerinden gelen turistlere ev sahipliği yapardı. Şimdi Kadifekale’nin İzmir’in anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık edeceğiz. Hep beraber göreceğiz ki Kadifekale’nin pırıl pırıl ışığı İzmir’e yansıyacak ve bütün İzmirliler Kadifekale’ye akacak” şeklinde konuştu.

TESTİ KIRDI

Konuşmasının ardından üretici kadınlarla birlikte pazara bereket getirmesi için testi kıran Başkan Soyer, üretici pazarını gezerek alışveriş yaptı. Sivil Toplum Kuruluşları Birliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e Köy-Koop Başkanı olarak kooperatifleşmeye desteklerinden ötürü el emeği damal bebeği hediye etti.

PAGOS ÜRETİCİ PAZARINA NASIL GİDİLİR?

15 dakikada bir hareket edecek olan Konak Bahribaba otobüs durağından Kadifekale’ye giden 33 numaralı hat ile Pagos Üretici Pazarı’na ulaşım sağlanabilecek.

Yayınlama: 20.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.