Pamukkale’de 2018 Projeler Yılı Oldu

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018 yılı Pamukkale Belediyesi’nin bir çok projesini hayata geçirdiği bir yıl oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kurulduğu günden bu yana olduğu gibi 2018 yılında da Pamukkale’yi daha güzel hale getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “2018 yılı sadece ilçemizin değil bölgemizin geleceğine yatırım yaptığımız, projelerimizi hizmete aldığımız bir yıl oldu” dedi.

Pamukkale’de 2018 Projeler Yılı Oldu



Pamukkale Belediyesi, 2014 yılında Denizli’nin büyükşehir olmasıyla kuruldu. 2017 rakamlarına göre 343 bin 290 kişinin yaşadığı Pamukkale, ülke genelindeki 27 ilden daha fazla nüfusa sahip. 2014 yılı Mart ayında Pamukkale Belediyesi’nin başkanlığına seçilen Hüseyin Gürlesin, ilk günden itibaren “Daha yaşanabilir Pamukkale” için çalışmalar yaptı. 2015-2016 ve 2017 yıllarında bir çok önemli çalışmayı başarıyla yapan Pamukkale Belediyesi, bu başarılı çalışmalarına 2018 yılında da devam etti. Doğumdan ölüme kadar vatandaşların her zaman yanında olan Pamukkale Belediyesi, bir çok ilki 2018 yılı içinde yaşattı.

VATANDAŞIN GÖNLÜNE DOKUNDU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2018 yılının ilk günlerindeki açıklamasında “2018 yılı vizyon projelerimizin hayata geçirilerek halkımızın kullanımına sunulacağı bir yıl olacak” demişti. Başkan Gürlesin, dev projelerin yapımını planlanandan daha kısa sürede bitirip halkın hizmetine sundu ve Pamukkaleli vatandaşların gönüllerine dokunmayı başardı. “İlk günden itibaren tek hedefimiz daha güzel bir Pamukkale idi” diyen Başkan Gürlesin, “Her zaman daha da güzel, daha da yaşanabilir, daha da mutlu, huzurlu vatandaş, daha da örnek bir Pamukkale için çalıştık. Biz halkımızın bizlere güvenerek verdiği görevin 4. yılında yaşamın dört bir yanında idik. Bundan sonra da hedefimiz aynı” dedi.

SAĞLIKTA ÖRNEK PROJELER HİZMETE GİRDİ

Pamukkale Belediyesi’nin sağlık konusunda önemli projeleri 2018 yılı içinde hayata geçti. Arsası büyükşehir belediyesi tarafından sağlanan ve yapımı Pamukkale Belediyesi tarafından 21 milyon liralık bütçe ile gerçekleşen Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği, planlanandan 3 ay erken tamamlanarak Haziran ayında hizmete sunuldu. Türkiye’ye örnek olan bir şekilde bir ilçe belediyesi tarafından yapılarak Sağlık Bakanlığı’na devredilen Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği, günde 2 bin kişiye poliklinik vererek, sağlık konusunda önemli bir yatırım oldu. Toplam 2.7 milyon lira harcanarak yapılan Cumhuriyet Mahallesi ile birlikte turizm bölgesindeki Karahayıt’ta 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezi tamamlanarak  hizmete sunuldu. Yine sağlık konusunda yapılan bir başka çalışma da Çamlık Forum alışveriş merkezi önüne sabit Pamukkale Belediyesi Kan Alma Birimi kurulması  oldu. Bu proje de sabit, şeffaf olarak Türkiye’de ilk defa  gerçekleşecek. Birim 2019 yılında hizmete girecek. Pamukkale Belediyesi, 2018 yılında üst yapı konusunda önemli çalışmalar yaptı. Altyapı çalışmaları büyükşehir belediyesi tarafından yapılan mahalleler Deliktaş, İncilipınar, Fatih ve Cumhuriyet’te toplam 85 milyon liralık üst yapı ile daha da güzelleşti. Ekipler halkın mağduriyetini ne aza indirmek amacıyla çalışmaları kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı şiar edindi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yılın ilk ayında temelini attıkları dev iki proje ile yine adından övgüyle söz ettirmeye devam etti. Bağbaşı Mahallesi’nde 55 milyon lira yatırımla Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi ile Aktepe Mahallesi’nde 17 Milyon TL’lik Aktepe Kültür Merkezi’nde çalışmalarda sona gelindi. Kırsal bölgelerden biri olan Gözler Mahallesi’nde 43 yıllık sorun olan arazi yolları soruna çözüm bularak da vatandaşın takdirini topladı.

ÇEVRE ÖN PLANDA TUTULUYOR

Başkan Gürlesin, 2018 yılında Gökpınar-Tekke Kapalı Pazaryeri’nin kısa sürede tamamlayıp hizmete açtı. Cumhuriyet ve Deliktaş Mahallelerinde de açık Pazar yeri kurarak mahalle halkının taleplerini yerine getirdi. Pınarkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Pınarkent Kır Düğün Salonu ilçe halkının özel günlerine güzel bir alternatif oluşturdu. Akıllı Bisiklet Uygulaması projesinde, istasyonların yapımı tamamlandı. Pamukkale Belediyesi’nin ilçeye yakışır modern Belediye Meclis Salonu 2018 yılı içinde hizmete alındı. Projelerinde doğanın korunması ön planda tutan Pamukkale Belediyesi tarafından, 2018 yılında İlçe genelinde 100’ü aşkın yer altı çöp konteynerinin montajı yapıldı. Çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp geri dönüşümü noktasında, 2014 yılından bu yana 41 bin 673 litre atık yağ toplanan proje ile 41 milyar 673 milyon litre su kirlenmekten kurtarıldı. Halk arasında ‘Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor’ yarışmasıyla da atık elektronik eşyalar ile atık lambaların çöp olmadığı bilincini oluşturmak amacıyla yarışma başlatıldı. Pamukkale Belediyesi’nce sokak hayvanları unutulmadı ve ilçe sınırları içindeki parklarda oluşturulan kuş evlerine ek olarak kedi evleri oluşturuldu.

PAMUKKALE SPOR OYUNLARI NEFES KESTİ

Pamukkale Belediyesi, bir kez daha Türkiye’de bir ilke imza atarak, 2018 yılının başlarında Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’nin üyesi oldu. Yine Başkan Gürlesin’in turizm ataklarından biri olan, içinde hem sporu, hem kültürü, hem de turizmi barındıran Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları’nın ikincisi düzenlendi. Mini bir olimpiyat niteliğinde gerçekleşen Spor Oyunları’nda, 6 branşta ödüllü etkinlikler yapıldı. Denizli’de bir ilke daha imza atan Pamukkale Belediyesi, “Pamukkale Belediyesi 1.Vosvos Festivali”ni organize etti. Pamukkale Belediyesi, turizm bölgesinde alternatif yaratacak ve içinde bir çok bölüm olan Karahayıt Kent Ormanı’nı hizmete sundu. Pamukkale travertenlerinin eteklerinde yer alan Kocaçukur 2018 yılı içinde Pamukkale Belediyesi’nin oldu. 38 ortaokulda bulunan 5. Sınıf öğrencileri “Öğrenciler kentini tanıyor, tarih ve doğayla buluşuyor” projesi ile beyaz cennete getiriliyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖNCÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ İDİ

Pamukkale Belediyesi, eğitim yardımından, berber hizmetine, nikah ve bebek seti hediyelerinden, cami temizliğine, engelli malzemesi yardımından, taziye ziyaretlerine kadar her konuda Pamukkale Halkı’nın yanında yer almaya 2018 yılında da devam etti. Pamukkale Belediyesi’ne Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 4. Proje yarışmasında Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları Kategorisinde ikincilik ödülünü kazandıran Sosyal Market ile 2018 yılında 4 bin aileye ulaşıldı. Lise ve ortaokul öğrencilerine 2018-2019 eğitim öğretim yılında 1250 lise öğrencisine 8 ay boyunca 90 TL, yine 1250 ortaokul öğrencisine 8 ay boyunca aylık 70 TL eğitim desteği yapılıyor. İlçede bulunan 128 okulun tamamına katkı sunarak, öğrencilere eğitim yardımı vererek, okullara halı sahalar, spor kompleksleri ve konferans salonları yapıldı. Pamukkale Belediyesi, bugüne kadar yapımını tamamladığı 19 halı saha ve 5 spor kompleksi yaptı. Bu sahalarda yılda 2 kez futbol şöleni düzenlendi.  Okullara spor malzemesi desteklerine de devam edildi.  Pamukkale Belediyesi tarafından 2017 yılının Kasım ayında kurulan Pamukkale Kent Konseyi’nin 2018’de Gençlik Meclisi ile Engelliler Meclisi oluşturuldu. Kınıklı Mahallesi’ne yapılan Konuşan Bankları ile yine Denizli’de bir ilk olan Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe gençlerin en uğrak mekanı haline geldi. Gürlesin, ücretsiz İngilizce Konuşma Kurslarıyla, her mahallede düzenlenen çocuk şenlikleriyle, okul önlerine 3 boyutlu yaya geçitleriyle yine en güzel projelerle halkın karşısına çıkmaya devam etti. Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2018-2019 sezonunda başarı grafiğini yükselterek üst sıraları zorlamaya başladı.

2018’İN MEGA PROJESİ SEYİR TEPESİ

Başkan Gürlesin’in 2018 yılındaki en önemli vizyon projelerinden birisi de Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı özelliğine sahip Seyir Tepesi Projesi oldu. Proje çalışmalarına 3 yıl önce başlanan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı onaylı, Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan 405 bin metrekarelik alanda oluşturulacak olan ve Şelale Park, El Sanatları ve Kır Lokantası; Gençlik Vadisi ve Horoz Köy; Sonsuz Bahçe; Renkli Orman ve Kültür Evleri bölümlerinden oluşacak olan  Seyir Tepesi, Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olarak Denizlilerin ve yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olacak. Atıl ve çalılıklardan oluşan alan temizlenerek çalışmaları devam eden proje alanına, Akasya, Çınar, Sedir, Ladin, Çam ve Selvi gibi bölge ile uyum sağlayacak ağaç türlerinden etaplar halince binlerce fidan dikildi. On binlerce ağaç, bitki ve çiçek türü ile bölgenin yeşil bir vadi olarak halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.

BAŞKAN GÜRLESİN, “HEDEFİMİZ, PAMUKKALE”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikleri günden bu yana olduğu gibi 2018 yılında halkın memnuniyetini ve geleceğine ışık tutacak projelere önem verdiklerini belirterek, “İlk günden itibaren tek hedefimiz daha da güzel bir Pamukkale idi. İlçemize hizmette her yeni günde bir önceki günden daha kaliteli hizmet etmeye çalıştık. Bu hedefimiz doğrultusunda, 2018 yılında ilçemiz çok önemli projeleri hayata geçirdik. Tüm vatandaşlarımızın gönüllerine dokunduk. Geçici işlere değil, kalıcı işlere imza attık. Devletimizden ve halkımızdan aldığımız güçle başaracağımıza inandık ve bu inançla görevimizi layıkıyla yerine getirmek adına görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.



Yayınlama: 28.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.