PASVAK Denizli’nin merkezinden ilçelere açılıyor!

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı’nın (PASVAK) yönetim kurulu Başkanı Bülent Topuz, vakıflarının faaliyetlerini, hedeflerini ve ilçelere yönelik attıkları yeni adımları Egeyön Haber’e anlattı.

PASVAK Denizli’nin merkezinden ilçelere açılıyor!
Yayınlama: 27.05.2021
A+
A-

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı’nın (PASVAK) yönetim kurulu Başkanı Bülent Topuz, Egeyön Haber ekibi ile bir röportaj gerçekleştirdi. PASVAK’ın yürüttüğü faaliyetleri, yeni hizmet binası ve gelecek hedeflerini anlatan Topuz, ilçeler bazında da çalışmalarına hız verdiklerini bu bağlamda faaliyetlere başlamak için seçtikleri ilk ilçenin Çal olduğunu ifade etti.

İşte Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı’nın (PASVAK) yönetim kurulu Başkanı Bülent Topuz ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız:

ÇAL’DA BİR ŞUBE AÇACAĞINIZI BİLİYORUZ. PASVAK’IN İLÇELERDEKİ FAALİYETLERİ NELER?

İlk başladığımızda Denizli Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteriyorduk. Sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi oldu. Dolasıyla bizimde faaliyet alanımız genişledi. Şu an da Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki bütün mahallelere ulaşma hedefimiz var ve neredeyse tamamladık. İlçelere gelince de Acıpayam depremi olduğu zaman depremin ertesi günü sıcak çorbalarımızla Acıpayam’a gittik. Orada bir hizmet verdik. Köylerden bir tanesinde hasar çok fazlaydı ve Ramazan önüydü bu nedenle orada 30 gün boyunca iftar yemeği verdik. Sonrasında bu işi ihtiyaç sahipleri için devamlı yapmak konusunda bir talep geldi. Ama biz bu tür taleplerin başka ilçelerden de gelebilmesi ihtimaline karşılık kurumsal bir kimlik ve kurumsal bir alt yapı ile gidilmesinin daha doğru olacağını söyledik. Alt yapı olursa yapabileceğimizi söyledik.

‘ÇAL İLE BAŞLAMIŞ OLMASI ASLINDA BİR TESADÜFTÜ’

Ben Çallıyım. Çal’a çok gidip geliyorum, başkanla görüşüyorum ediyorum derken orada Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait atıl bir binanın olduğunu öğrendik. Gerekli mercilerle görüştük ve binayı bize verebileceklerini söylediler. Şu an tahsis süreci devam ediyor. Tahsisat gerçekleştikten sonra, mutfak vasıtasıyla Çal’ın mahallelerinde hizmet vermeye başlayacağız. Bu sürecin Çal ile başlamış olması aslında bir tesadüftü. Gerekli koşullar sağlandığı sürece her yerde faaliyet göstermeye hazırız.

İLERLEYEN DÖNEMLERDE EGE BÖLGESİ VE TÜRKİYE’DEKİ DİĞER İLLERE DE ŞUBELER AÇMANIZ SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ?

Bu iş zor bir iş. Size emanet edilenin hakkını vermek konusunda bir hassasiyetinizin olması gerekiyor. Ayrıca işin başında içinde bulunmalısınız. Büyüttüğünüz zaman ise kontrol biraz ortadan kalkıyor. Bizler ancak bir rol model olabiliriz. Buradan öteye taşımak bizi aşar. Bizim siyasi, ticari ve ideolojik bir amacımız ve hedefimiz olmadığı için burada herkes hep birlikte çalışıyor. Belediye Başkanımız, valilerimiz, kaymakamlarımız bize çok yardımcı oluyor. Biz kamu hizmeti veriyoruz, onlar da kamu hizmeti yapmak istiyorlar birbirimize destek oluyoruz ama biz bağımsız çalışıyoruz.

PANDEMİ DÖNEMİNDE NELER YAPIYORSUNUZ?

Pandemi ile birlikte geçen yıl bu zamanlar bir panik havası oldu. O dönemde geçici olarak iaşe işine girdik. Yemek yapıp dağıtmak konusunda bizim bir sıkıntımız yoktu ama karşı tarafta, yardım alan vatandaşlarda büyük bir kayıp yaşadık, bulaş riskinden dolayı gelmeyin diyorlardı. O dönem 1250 kişiye yemek veriyorduk ama bu sayı 20-30 kişilere kadar düştü. Vatandaşlar iaşenin daha uygun olacağını düşündü ve 15 gün kadar iaşe yardımında bulunduk. Tabi bu süreçte biz de neler yapabileceğimizi düşündük. Ama bizim asli işimiz sıcak yemek. İaşeleri her yer veriyor zaten. Bu yüzden yemek işine devam etmeye karar verdik. Sistemimizi yedekledik, gerekli tedbirleri aldık, çok şükür bu güne kadar ekibimizden sadece 1 kişi ailesinden kaynaklı hasta oldu ama ne bizden birine ne de başka birinden bizim ekibimize bir bulaş olmadı. Tabi ki pandemi bizi de çok etkiledi. Örneğin geçen Ramazanlarda bahçemizde büyük iftar yemekleri verirdik. Keza Kurban Bayramı’nda da hep bir arada olurduk ne yazık ki pandemiden dolayı bunu yapamadık. İnşallah pandemiden sonra da böyle etkinlikler yapacağız o zaman sizlerde görürsünüz.

Haber: Serkan ÖZKURT

Röportaj: Pembe Nur Gezkin

Kameraman: Veysel Boran Yaşa

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.