PAÜ Eğitim İşbirliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi

PAÜ Eğitim İşbirliklerine Bir Yenisini Daha Ekledi
Yayınlama: 14.03.2018
A+
A-

Alanının önde gelen temsilcileriyle işbirliği içerisinde olan Pamukkale Üniversitesi, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı ile eğitimde işbirliği protokolü imzalayarak eğitim işbirliklerine bir yenisini daha ekledi.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörlük Makamı’nda, kurumlar arası karşılıklı bilgi alışverişinin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Akşit tarafından eğitimde işbirliği protokolüne imza atıldı.

İmza protokolünün ardından değerlendirmelerde bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Yapılan protokol kapsamında Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Serinhisar İlçesi Yatağan Mahallesi’nde yaptırılmış olan bina, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren İslami İlimler Enstitümüzün hizmet binası olarak kullanılacak ve eğitim-öğretim faaliyetlerine destek sağlayacak ” dedi. Vakıf tarafından sağlanacak olan desteklere de değinen Rektör Bağ, imzalanan protokol kapsamında öğrencilere burs ve kalacak yer temini,  lisansüstü öğrencilerine alanlarıyla ilgili bilimsel konularda destek, tez çalışmalarında dillerini geliştirmeleri yönünde gerekliliklere ve öğrencilerin katılacakları seminer, panel, sempozyum, kongre, konferans gibi tüm bilimsel etkinlik ve faaliyetler gibi konularda da katkıda bulunulacağını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, işbirliği protokolünün üniversite ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Akşit “İmzalanan protokol kapsamında, adı geçen kurumların işbirliği yaparak üniversite kademelerindeki öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan, ülkemizin ilk İslami ilimler Enstitüsü ile işbirliği yaptık. Sayın Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ bu işbirliğinde öncü oldu, kendisine teşekkürlerimizi sunuyor, kurumlar arasında faaliyetlerin devamını diliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.