PAÜ’de ‘alzheimer’ protokolü imzalandı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) VE ALZHEİMER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBESİ ARASINDA ALZHEİMER HASTALARINA DESTEK AMAÇLI PROTOKOL İMZALANDI. ALZHEİMER HASTALARI İÇİN DESTEĞİN SÜRECEĞİNİ SÖYLEYEN REKTÖR PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ, “HEM HASTAYA HEM DE AİLELERİNE SOSYAL DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ” DEDİ.

PAÜ’de ‘alzheimer’ protokolü imzalandı
Yayınlama: 29.11.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Alzheimer Derneği Denizli Şubesi arasında alzheimer hastalarına destek amaçlı protokol imzalandı. Alzheimer hastaları için desteğin süreceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Hem hastaya hem de ailelerine sosyal destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Rektörlük’te yapılan protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Eryılmaz ve Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Daniş Aygün katıldı.

Rektör Bağ ve Eryılmaz tarafından imzalanan protokolle karşılıklı işbirliğin güçlendirilmesi, alzheimer hastalarına tedavi amaçlı çeşitli hizmetlerin verilmesi, hasta yakınları ve topluma yönelik bilgilendirici faaliyetlerin düzenlenmesi ve toplumda farkındalığın arttırılması hedeflendi. Protokol kapsamında ayrıca PAÜ tarafından Alzheimer hastalarına hasta bakım desteği, fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği ile sosyal destekler verilecek.

Alzheimer hastaları için gerekli desteği vereceklerini belirten Rektör Bağ, “Biz zaten hastane olarak tedavi desteğini veriyoruz ama bunun dışında aynı zamanda hem hastaya hem de aileye sosyal destek de sağlamak amacıyla uzmanlarımızla gerekli destekleri sağlamış olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.