PLASTPAK ve İZWOOD 2018 Fuarları Kapılarını Açtı

PLASTPAK ve İZWOOD 2018 Fuarları Kapılarını Açtı
Yayınlama: 10.04.2018
A+
A-

TÜYAP tarafından düzenlenen Plastik-Ambalaj Sektörleri ile Ağaç İşleme Teknolojisi-Mobilya Yan Sanayi sektörlerinin en büyük buluşması PLASTPAK ve İZWOOD 2018 Fuarları bugün (10 Nisan 2018) Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Fuarlar, 250 milyon dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefliyor.

 


10 Nisan 2018 Salı- TÜYAP tarafından Fuar İzmir’de ilgili derneklerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ), Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen PLASTPAK ve İZWOOD Fuarları bugün kapılarını sektör profesyonellerine açtı.

Plastik-Ambalaj sektörleri ile Ağaç İşleme Teknolojisi-Mobilya Yan Sanayi sektörlerini bir araya getiren fuarın açılışında; TÜYAP İzmir Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EgePlasder) Başkan Yardımcısı Kazım Sertdemir ve sektör temsilcileri katıldı.

250 milyon dolarlık iş hacmi…

Fuarın açılışında konuşan TÜYAP İzmir Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri PLASTPAK ile eş zamanlı düzenlenecek İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri ve İzmir Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı İZWOOD’un 5 gün boyunca 25 binin üzerinde sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturmayı amaçladığını söyledi. 25 ülkeden gelecek iş insanını buluşturacağının altını çizen Ersözlü, “Eş zamanlı düzenlenecek fuarlar, Türkiye’nin 60 farklı şehrinden gelecek toplam 25.000 profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Fuarlar; Türkiye endüstrisinin büyümesi için çalışan tüm firmaların yeni pazarlara ulaşmasında önemli bir köprü. Bu farkındalıkla da fuarlar birbirinden spesifik programlarla da gündem yönetimini üstleniyor. Türkiye’de var olan endüstrilerin dünya pazarında söz sahibi olması için önemli bir görevi yüklenen fuarlar, son teknoloji ürünleri ziyaretçilerle buluşturuyor. PLASTPAK ve İZWOOD Fuarları, 250 milyon dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefliyor ve sektörün temsilcilerin uğrak noktası oluyor” dedi.

‘Makine fuarlarının yeniden İzmir’de canlanması heyecan verici’

AİMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç açılışta yaptığı konuşmada “Büyüyen ve gelişen mobilya sektörüne paralel ağaç işleme makine sektörü de büyüyor. Önemli mobilya üretim merkezlerinden olan İzmir, kuşkusuz bizler için çok önemli. Yeni fuar alanı ile birlikte makine fuarlarının yeniden İzmir’de canlanması heyecan verici. Öte yandan, sektörümüzün 2017 yılında ihracatının ithalatını geçmiş olması nedeniyle, ilerleyen yıllarda da bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

‘Plastik tüketimine bakıldığında ciddi bir potansiyelimiz olduğu açıktır’

EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Sertdemir konuşmasında “Bugün sektörümüz 10 milyon tona yaklaşan işleme kapasitesi ve 35 milyar dolarlık üretim değeri ile Avrupa’da ikinci ve dünyada 6. sırada yer almakta ve yaklaşık 250.000 kişiye doğrudan istihdam sağlamaktadır. Elbette Egeli plastik sanayicileri de bu büyümeye büyük katkı sağlamıştır. Türkiye Çin’den ve Hindistan’dan sonra dünyanın hammadde tedariki konusunda en cazip piyasasıdır. Plastik, gelişmeye en açık sektördür. dünyada gelişmiş ülkelerde ortalama plastik tüketimi yaklaşık 120 kg’dır. Türkiye’de ise ortalama 75 kg’dır. Gelişmekte olan ülkelerde ise 30 kg civarındadır. Kişi başı plastik tüketimine bakıldığında ciddi bir potansiyelimiz olduğu açıktır” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.