Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi’nin Tarihini Değiştirecek Bir Proje”

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Aliağa’da, sanayi üniversite iş birliği için dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Hükümet ve Aliağa Belediyesi tarafından 1200 dönümlük arazi Ege Üniversitesi’ne tahsis edildi

Bu haberin fotoğrafı yok

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Aliağa’da, sanayi üniversite iş birliği için dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Hükümet ve Aliağa Belediyesi tarafından 1200 dönümlük arazi Ege Üniversitesi’ne tahsis edildi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir’in sanayide en gelişmiş ilçesi, Batı Anadolu’nun dışa açılan kapısı olma yolunda ilerleyen Aliağa’da 1200 dönüm arazinin Hükümetimiz ve Aliağa belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edilmesini sağladık. Bu kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir olay, Ege Üniversitesi’nin tarihini değiştirecek bir projedir” dedi.

“EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNCÜ ROLÜNÜ DAHA GÜÇLÜ SÜRDÜRECEK”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, hafta sonu Ege Üniversitesi Senatosu üyeleriyle birlikte Aliağa’ya çıkarma yaptı. Ege Üniversitesine tahsis edilen arazileri senato üyelerine gezdiren Rektör Budak, “Son yıllarda üzücü ve olumsuz gelişmelerle anılmaya başlayan Ege Üniversitesi kendi içine kapanmıştı. Lakin biz, Ege Bölgesinin ve hatta Batı Anadolu’nun ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi’nin, bu öncü rolünün motivasyonuyla, bu durumu değiştirmek için; özneler arası pratik aklı esas alarak öğrenci, akademik ve idari personel arasında kurduğumuz iletişimle, fiziki ve akademik standartları yükselterek kendi sınırlarını aşmaya yöneldik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, bilimin toplumsal yarar yönünü işlevsel, görünür kılmak, üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlarına katkı sunmak ve sorunlarına çözüm üretmek için bilimsel alanda ne türde çeşitlemeler yapılabileceği, modeller geliştirilebileceği arayışı içinde olduk. Öncelikle üniversitemizde ortak aklı harekete geçirdik. Bunun verdiği güçle üniversitemizin geleceğini inşa etmek için hayatın içindeki bütün paydaşlarla ve kurumlarla irtibata geçtik. Nitekim İzmir’in sanayide en gelişmiş ilçesi, Batı Anadolu’nun dışa açılan kapısı olma yolunda ilerleyen Aliağa’da 1200 dönüm arazinin Hükümetimiz ve Aliağa Belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edilmesini sağladık” diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ İÇİN TARİHİ BİR PROJE

Rektör Budak projenin tarihi nitelik taşıyor olmasını şu sözlerle açıkladı; “Bu kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir olay, Ege Üniversitesi’nin tarihini değiştirecek bir projedir.Çünkü; Burada ekonomik, teknolojik, sağlık ve sosyal bilimler alanında insanlığın tarihi ufkunu belirleyen yeni bilimsel alanlar için kurulacak birimler bölgenin ekonomik ve teknolojik alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılayacaktır.Ekonomik ve teknolojik alanda önemli bir merkez haline gelen Aliağa’da Ege Üniversitesi’nin yer alması “üniversite ile ekonomik ve teknolojik üretimi sağlayan kurumlar arasında” ortak bir dil ve hedef oluşturmak demektir.Bölgenin en köklü yükseköğretim kurumu olan ve öncü olma özelliğini koruyan üniversitemiz bu özelliğini sürdürmek konusunda geleceğini planlamakta ve bunu adım adım gerçekleştirmektedir.Üniversitemizi akademik ve fiziki alanda geliştirme çabamızın eksenine yerleştirdiğimiz en önemli husus, kendi kendine yeten ve dış dünyaya katkı sağlayan ve etkileyen bir üniversite inşa etmek oldu. İnsanın hayatının bütün formlarına yönelik değer üreten, insanın ve toplumun varoluşsal kıymetlerine değer veren, dünyanın geleceğini doğru değerlendiren bir üniversitenin, dünya üniversiteleri arasında saygın bir yer alacağına şüphe yoktur.Ege Üniversitesi’nin atmış olduğu bu adım, kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir adımdır. SOCAR’ın bölgeye yaptığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından gerçekleştirilen 6.3 milyar dolarlık Star Rafinerisi yatırımının açılışı, hem Aliağa’nın ekonomik ve teknolojik ve benzeri alanlardaki yerini güçlendirmekte, hem de köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olan iki devletin burada böyle bir açılışı gerçekleştirmesi üniversitemizin geleceğine ilişkin son altı aydır geliştirdiğimiz projenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu pekiştirmektedir.Aliağa’da yerleşik 12 firma, üretimden satışlara göre ülkemizin ilk 100 büyük firması arasında yer almaktadır. TÜPRAŞ, PETKİM, İzmir Demir Çelik ve diğerleri. Geçen yıl Ege Bölgesinin 18 milyar dolar olan toplam ihracatının yüzde 52’si Aliağa Limanlarından gerçekleşmiştir. İlgili öğretim üyelerimizle beraber buradaki sanayi bölgelerini ziyaret ettik. Sanayicilerimizin bizden taleplerini dinledik. Bölgede eğitimli iş gücüne olan ihtiyacı bizzat sahada gözlemledik. Kimya sanayisi, petrokimya, deniz taşımacılığı, lojistik, turizm ve tarım konularında önemine işaret ettiğim Aliağa’da, Ege Üniversitesi yerleşkesinin ve burada kurulacak akademik, teknik ve eğitim birimlerinin üniversitemizin ve ülkemizin geleceği adına çok önemli bir proje olduğu ortaya çıkmaktadır.1200 dönümlük bu taşınmaz mülkte, bilim, teknik ve eğitim amaçlarına yönelik yapıların yansıra TOKİ iş birliği ile Ege Üniversitesi çalışanlarına yönelik toplu konut projeleri geliştirme çalışmamız da söz konusudur. Böylelikle akademisyenler için Aliağa’nın daha cazip, daha çok tercih edilen bir yer olmasını sağlayacağız”

“EGE ÜNİVERSİTESİ SINIRLARINI AŞACAK”

Rektör Budak, “İşlerimizin ve eylemlerimizin sınırları ufkumuzun ve dünyamızın sınırlarıdır. Doğruluk ve dürüstlük, ahlaki ifadesini eylemde bulur. Şahsımızı aşan ve dış dünyada olumlu anlamda değişime sebep olan eylem, kurucu eylemdir. Bir yıllık görev sürecinde gerçekleştirdiğim bu proje, üniversitemiz kurumsal gelişim tarihi adına büyük bir öneme sahiptir. Ege Üniversitesi’nin bu perspektif ve atılımlar sayesinde sınırlarını aşarak dünya üniversiteleri arasında hak ettiği yere, üst sıralara doğru yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Kurduğumuz iletişim, diyalog ve değer üretme çabalarıyla bunu gerçekleştireceğiz” dedi.