Rektör Budak’tan Egeli gençlere sınav motivasyonu

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Merkez Kütüphanesinde vize sınavlarına hazırlanan öğrencilerle bir araya gelerek hem moral verdi hem de talep ve isteklerini dinledi.

Rektör Budak’tan Egeli gençlere sınav motivasyonu
Yayınlama: 01.12.2021
A+
A-

Öğrencilerin kütüphanede evlerindeki kadar rahat hissetmelerini amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Necdet Budak, “Vize dönemi boyunca 7/24 hizmet veren kütüphanemizde sınavlara hazırlanan öğrencilerimizi gece saatlerinde ziyaret edip başarılar diledik. Öğrencilerimize yemekhanemizde çorba, börek ve çay ikram ettik. Sorunlarını ve önerilerini dinledik. Onların talep ve görüşlerine gösterdiğimiz hassasiyetle, yenilikçi projeler üretiyoruz. Ayrıca kütüphanemizde yer alan bilgisayar salonlarımızın kapasitesini artırarak 50 yeni bilgisayar daha ekledik. Derslerine online katılan öğrencilerimiz bu bilgisayarlarımızdan faydalanabilecek. Kütüphanemizin dijital altyapısını yeni veri tabanları ve eğitimlerle güçlendirmeye devam ediyoruz. Kütüphanemiz, tüm paydaşların ihtiyacını karşılayacak fiziki ve teknolojik olanaklara sahip. Sadece sınav döneminde değil, yılın her zamanı tüm araştırmacılara açık bir kaynak niteliğinde” dedi.

Prof. Dr. Budak, “İnsanlık olarak, olumsuz etkilerini her alanda hissettiğimiz zor bir pandemi süreci yaşıyoruz. Özellikle gençlerimizi eğitim ve öğretim alanında endişelendiren bu uzaktan eğitim sürecini güçlü altyapımız ve kriz yönetimimizle başarılı bir şekilde atlattık. Öğrencilerimizle birlikte yüz yüze başladığımız yeni dönemin vize sınavlarına kavuştuk. Onlara bilim üretme ve adeta ev sıcaklığı hissetme imkânı sunduğumuz kütüphanemizde hizmet veriyoruz. Bizler, öğrencilerimizi merkeze alarak temel değerlerine bağlı, mesleki ve kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştirmeyi misyon edindik. Egeli gençlerin gözlerindeki ve zihinlerindeki ışığın, ülkemizin geleceğini aydınlatacağına inancım tam. Hepsine vize sınavlarında zihin açıklığı ve başarı diliyorum” diye konuştu.

Rektör Budak, kütüphanede sunulan ikramların vize dönemi boyunca süreceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.